Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί θα κλείσει η αξιολόγηση.....

Μετά από πολλές συζητήσεις με φίλους και διασταύρωση απόψεων και πληροφοριών είπαμε να ρίξουμε μια ματιά στις εναλλακτικές λύσεις που έχει η χώρα αλλά και η δεύτερη κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά.

Κατ΄αρχήν θα πρέπει να δούμε το διεθνές περιβάλλον, το οποίο είναι τόσο ρευστό όσο δεν υπήρξε σχεδόν ποτέ τα τελευταία 40 χρόνια, τις μεταναστευτικές ροές οι οποίες ξεπερνούν ακόμη και τα πιο ακραία σενάρια και πιθανόν, με το κλείσιμο των συνόρων, να εγκλωβίσουν εντός της ημιπτωχευμένης χώρας μερικές εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες αλλά και εμμονικούς ισλαμιστές και την αδυναμία της να τους διαχειριστεί.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της συριακής κρίσης!


Του Πάνου Μητρονίκα

από: Liberal.gr


Στη Συρία σήμερα παρουσιάζεται ένα ανησυχητικά εκρηκτικό μείγμα από μεγάλους και μικρούς εμπλεκόμενους, καθένας τους με πολύ διαφορετικά συμφέροντα, υφασμένα σε έναν πολύπλοκο ιστό συμμαχιών και παρατάξεων σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπροσθέτως, αν εξετάσουμε την όλη κατάσταση, όχι μόνο γεωπολιτικά, αλλά και οικονομικά, παρατηρούμε ότι τα συμφέροντα και οι σχέσεις ανάμεσα στους εμπλεκόμενους και τις επιμέρους συμμαχίες τους άλλες φορές συμπλέουν και άλλες φορές είναι σε πλήρη αντίθεση.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ασφαλιστικό....πως πιστεύουμε ότι θα κλείσει και θα αποδεχθούν οι εταίροι.

Αφού διαβάσαμε τις αλεπάλληλες προσαρμογές, αναπροσαρμογές, διαφοροποιήσεις και ότι άλλο μπορείς να φανταστεί ανθρώπινος νους, στον "εμπεριστατωμένο" σχεδιασμό του Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, το οποίο εν τέλει έχει καταντήσει ένα κουρελόχαρτο από τις παλινωδίες  και το οποίο στηρίχτηκε αποκλειστικά στην προσπάθεια της "κυβέρνησης":