Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Εκλογές; Ναι!!!! καλά!!!!!!!.........

Τον τελευταίο καιρό ακούγονται διάφορα σενάρια για τη διεξαγωγή εκλογών, θα προσπαθήσω να καταγράψω τι συμβαίνει, σύμφωνα πάντα με την άποψη μου.

1.- Ποιοι ΔΕΝ θέλουν τις εκλογές.



- Η Ν.Δ. βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της διακυβέρνησης της με αχνά σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας.  Η μόνη της ελπίδα είναι να αρχίσει να αποδίδει το πρόγραμμα.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ, ξέρει ότι με αυτά που έχει υποσχεθεί και με αυτά που έχει τάξει - δλδ τα πάντα στους πάντες, μόνο που του λείπουν 60-70 δις € -  δεν θα αντέξει στην κυβέρνηση πάνω από μερικές μέρες, έχοντας απέναντι του την επιφυλακτικότητα του συνόλου των Ευρωπαίων.  Αν δε προσπαθήσει να κάνει αυτά που έλεγε και λέει περί "ατομικών όπλων" και άλλες μπαρούφες, η εικόνα του Γιωργάκη μετά τις Κάννες θα είναι απλά πολύ όμορφη σε σχέση με την αντίστοιχη του Αλέξη μετά από την πρώτη του επαφή με τους Ευρωπαίους. Θα κάνουν το παν για να μην βγουν και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

- Το ΠΑΣΟΚ εδώ δεν χρειάζεται να γράψεις τίποτε, έχει απλά εξαφανιστεί.

- Η ΔΗΜΑΡ.  Ομοίως με το ΠΑΣΟΚ ή αλλιώς το ανέκδοτο με το όνομα «κυβερνώσα αριστερά».

- Οι ΑΝΕΛ.  Εδώ περιμένουμε το ψεκαστικό για να τους εξαφανίσει πλήρως.

- Η Χ.Α. Παγιωμένη θέση σε συγκεκριμένο ποσοστό που δεν πρόκειται να μεταβληθεί, αλλά με την ηγεσία της στη φυλακή και τη δίκη να ξεκινάει (;) οσονούπω.

- Το Κ.Κ.Ε. Μπετοναρισμένη και σταθερή βάση, είτε γίνουν είτε δεν γίνουν θα συνεχίσουν να διαβάζουν ανακοινώσεις του 1800 όπως μας έχουν συνηθίσει.  Τα πρόσωπα αλλάζουν οι ανακοινώσεις παραμένουν απαράλλαχτες. Ίσως το μόνο που τις θέλει για να αυξήσει έστω και ελάχιστα τα ποσοστά του.

- Οι ανεξάρτητοι Βουλευτές.  Οι περισσότεροι θα χάσουν την θεσούλα τους και ποιος τρέχει να δουλεύει τέτοιες εποχές.

2.- Πότε θα γίνουν εκλογές.

- Εάν ο Σαμαράς καταφέρει να υλοποιήσει τη δέσμευση του Συμβουλίου Κορυφής, από τον Νοέμβριο του 2012, για ελάφρυνση του χρέους, τότε θα έχει ένα τεράστιο επικοινωνιακό - και πραγματικό όπλο - στα χέρια του ώστε να δηλώσει ότι τα κατάφερε.  Πριν από αυτό όμως πρέπει να πείσει τις αγορές να τον στηρίξουν και να τον εμπιστευτούν, πράγμα που εάν κρίνουμε από τις τελευταίες μέρες μάλλον δεν συμβαίνει.  Άλλωστε ποιος θα στήριζε Ντινόπουλους και Βούλτεψη που παρέα με Κουκουλόπουλους προσπαθούν να αποτρέψουν οποιαδήποτε μεταρρύθμιση;

- Εάν τον ρίξουν οι Ντινόπουλοι και οι άλλοι λαϊκοδεξιοί μη ψηφίζοντας κάποιο αναγκαίο νομοσχέδιο.

3.- Τι μας έδειξαν οι ευρωεκλογές.

Στήθηκαν τρεις κάλπες και ο κόσμος στη κάλπη διαμαρτυρίας ψήφισε υπέρ της αντιπολίτευσης αλλά όπου ήταν να ασκηθεί διοίκηση προτίμησε τους παλιούς.  Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε α κερδίσει μόνο δύο περιφέρειες ενώ και στους Δήμους πάτωσε.

4.- Τι θα γίνει εάν ο Σαμαράς καταφέρει να επεκτείνει το χρέος.

Οι Ευρωπαίοι θα καλέσουν την αξ. αντιπολίτευση να συνυπογράψει το κείμενο της νέας συμφωνίας. Έχει δύο επιλογές ή το υπογράφει και στην επιστροφή τον περιμένουν αφιονισμένοι οι ΛαφαζανοΣτρατούληδες ή δεν το υπογράφει και προσπαθεί να εξηγήσει τι περισσότερο θα κατάφερνε ενώ θα δέχεται καταιγισμό επίθεσης από όλες τις Ευρωπαϊκές ηγεσίες.

5.- Τι θα γίνει εάν γίνουν εκλογές.

- Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια αντίστοιχες δημοσκοπήσεις υπήρχαν και στις εκλογές του 2012 και διαψεύστηκαν, αλλά τα ποσοστά του υπολείπονται ακόμη και αυτών που είχε στις εκλογές του 12, το ίδιο συνέβη δε και στις ευρωεκλογές όπου υπολείπονταν 150.000 περίπου ψήφους από τις εθνικές. Παράλληλα θα χρειαστεί συνεργασίες, με ποιους; η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ μάλλον δεν θα υπάρχουν, το ΚΚΕ δεν θέλει να τους δει.  Ποιοι μένουν; Ν.Δ. και το ημιεξαφανισμένο ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ.

- Στον αντίποδα πρωτιά της Ν.Δ. μας οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα με δύο δεκανίκια όμως το ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ και το ΠΟΤΑΜΙ, αλλά και πάλι δύσκολη η δημιουργία κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.  Εκτός και εάν καταφέρει να δείξει αποτελέσματα (π.χ. χρέος)


Με λίγα λόγια οι ξένοι δεν φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ, φοβούνται τις αλλεπάλληλες εκλογές και την μη κυβερνησιμότητα. Άλλωστε είτε οι μεν βγουν είτε οι δε ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός και ποσός τους ενδιαφέρει εάν θα τον βαδίσουν οι ολίγον σοβιετικοί της ΝουΔουΠΑΣΟΚούλας ή οι γνήσιοι σοβιετικοί με ολίγον από Τρότσκι και μερικές δόσεις Μπακούνιν.

Η Κύπρος και τα «τσαμπουκαλίκια» της λαμπρός οδηγός........

Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν και το ευρώδεντρο ΔΕΝ ανακαλύφθηκε ακόμη..........


Υ.Γ.: Πάντως καλύτερη ανταπόδοση δώρου δεν θα μπορούσε να υπάρξει.  Οι ηλίθιοι της κυβέρνησης έκαναν την «μοναδική» επινόηση με τον ΕΝΦΙΑ ενώ οι πανηλίθιοι της αντιπολίτευσης τους το ανταπέδωσαν με τις γελοιότητες της Δούρου για τα πλαστά πιστοποιητικά των Δημοσιοκηφήνων.



«Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις» το δώρο επιστράφηκε δια βοής (μουγκανιτόυ) Ντινόπουλου......καλά έλεγε ο Ροΐδης:

«Αλλού τα κόμματα δημιουργούνται γιατί οι άνθρωποι διαφωνούν μεταξύ τους και ο καθένας θέλει διαφορετικά πράγματα.
Στην Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, αυτό που προκαλεί την δημιουργία και τον ανταγωνισμό των κομμάτων είναι η αγαστή συμφωνία με την οποία όλοι επιδιώκουν το ίδιο πράγμα: να τρέφονται εις βάρος του Δημοσίου.»

Εμμανουήλ Ροΐδης (1875)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου