Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Προεδρική εκλογή: Λευκή πετσέτα ή Ρήξη;

Σήμερα το μεσημέρι συγκαλείται η Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για να αποφασιστεί το όνομα που θα προταθεί για την εκλογή του νέου Π.τ.Δ.

Οι  επιλογές του Τσίπρα είναι δύο, είτε θα προτείνει κάποιον από τον χώρο της Κεντροδεξιάς και αυτός μάλλον θα είναι ο επίτροπος μετανάστευση και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αβραμόπουλος είτε θα προτείνει κάποιον από τον χώρο της Αριστεράς.


Η κάθε επιλογή και πέραν της όποιας συνθηματολογίας χρησιμοποιήσει στο λόγο του ο Τσίπρας προς εσωτερική κατανάλωση, είναι απολύτως σημειολογική.

Αβραμόπουλος ή οποιοσδήποτε με αναφορά στο κέντρο-κεντροδεξιό ακροατήριο, υπέρμαχος του ευρώ.......

Η εκλογή  ενός προσώπου με αυτά τα χαρακτηριστικά, σηματοδοτεί τις εγγυήσεις που δίνει ο Τσίπρας προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του, ότι δεν πρόκειται να εκτραπεί της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Δεδομένου ότι ο Π.τ.Δ. έχει κατ'  ουσίαν μηδενικές αρμοδιότητες και αποτελεί ένα κοστοβόρο διακοσμητικό στοιχείο, μπορεί σε δεδομένη στιγμή και με δεδομένες συνθήκες να προκαλέσει εκλογές με την παραίτηση του.

Στην ουσία ο Τσίπρας, φωνάζει προς τους Ευρωπαίους, εάν κάνω στραβοτιμονιά ρίξτε με, σας δίνω την δικλείδα ασφαλείας, αλλά σας παρακαλώ βοηθήστε με να ολοκληρώσω την επικείμενη ανακυβίστηση παραχωρώντας μου έστω και λίγο ζωτικό χώρο και χρόνο.

Με άλλα λόγια, γνωρίζοντας το αδιέξοδο των πολιτικών του επιλογών και γνωρίζοντας ότι οι εταίροι αποκλείεται να αποδεχθούν τα ελάχιστα των εξαγγελιών και των απαιτήσεων του, προσπαθεί να πάρει ακριβώς αυτά.

Η επιλογή Αβραμόπουλου αποτελεί από μόνη της, την αποδοχή της ήττας του Τσίπρα....δεν βάζει υπογραφή αλλά δίνει τα όπλα σε αυτούς που κάθονται απέναντι του, να τον κουμαντάρουν κατά το δοκούν.

Επίσης αποτελεί ένα μήνυμα του Τσίπρα προς την αριστερή πλατφόρμα, ότι εσωκομματικά αυτός κάνει κουμάντο......και θα προτιμήσει να συγκρουστεί μαζί τους ζητώντας τη στήριξη από τους Ευρωπαϊστές, εάν χρειαστεί.

Γλέζος/Καρυστιάνη ή οποιαδήποτε επιλογή της "ηρωικής" αριστεράς

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Τσίπρας πάει για ηρωική έξοδο και ρήξη είτε με εκλογές είτε με πατριδοκαπηλικές φανφάρες και κωδωνοκρουσίες, μιας και η μόνη επιλογή του θα είναι να καταφύγει είτε σε δημοψήφισμα είτε σε νέες εκλογές.

Βέβαια οι συγκεκριμένες εκλογές/δημοψηφισμα αποτελούν δίκοπο μαχαίρι και θα έχει σχέση αποκλειστικά και μόνον με την παραμονή της χώρας όχι απλά στο κοινό νόμισμα αλλά εν συνόλω στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Θα κριθεί δηλαδή το μέλλον της χώρας για τις επόμενες πολλές δεκαετίες.

Βέβαια σε αυτή την περίπτωση το θέμα θα είναι, σε ποιο κλίμα θα διεξαχθεί κάτι τέτοιο, εάν διεξαχθεί με ανοιχτές τις τράπεζες και τους μισθούς του Δημοσιοκηφηνιστάν στην ώρα τους το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο.....

Λέτε να το αφήσουν έτσι; Σίγουρα όχι.....








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου