Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α............. ή αλλιώς του κομισάριου το κάγκελο....

Μόλις εχθές ο κομισάριος Βαρουφάκης έστειλε το αίτημα για την παράταση του μνημονίου και ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, τις οποίες βέβαια τις είχε γράψει ο Costello της τρόικα και ο Γιάνης απλά τις υπόγραψε.

Βέβαια το συγκεκριμένο κυβερνών συνονθύλευμα, αποδεικνύει καθημερινά ότι όχι απλά δεν δύναται να κυβερνήσει, αλλά ούτε καν να συνεννοηθεί στα ελάχιστα.. Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:


α) Ιδιωτικοποιήσεις:

Ενώ μόλις εχθές υπέγραψαν ότι:

«Δεσμεύονται ότι δεν θα καταργήσουν ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ολοκληρωθεί. Στην περίπτωση που ο διαγωνισμός έχει προκηρυχθεί η κυβέρνηση θα σεβαστεί τη διαδικασία σύμφωνα με τον νόμο.»

Σήμερα μάθαμε από τον κομισάριο Λαφαζάνη ότι «Επανεξετάζεται ο διαγωνισμός για το Ελληνικό με στόχο την ακύρωση του»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κομισάριος Σταθάκης, ο οποίος "ακύρωσε" την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων αλλά και την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με την πλειοψηφία στο Δημόσιο. Μα βέβαια κύριε Σταθάκη θα τρέξουν οι επενδυτές να χρηματοδοτήσουν μια επένδυση που θα την "διοικούν" κάποια κομματόσκυλα, άλλωστε είστε τόσο "φερέγγυοι" που "εγγυάστε" την οποιαδήποτε επένδυση....

Ανατρέχοντας λίγο πιο κάτω στα χθεσινά του κομισάριου Βαρουφάκη, διαβάζουμε:

«Η Ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν έχουν προκηρυχτεί με στόχο την βελτίωση των όρων ώστε να βελτιστοποιηθούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη του δημοσίου, δημιουργηθούν έσοδα, ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, προωθηθεί η οικονομική ανάκαμψη και ενισχυθούν οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.»

Ο κομισάριος Λαφαζάνης βέβαια έχει διαφορετική άποψη, αφού "ακυρώνει" την ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ, του ΑΔΜΗΕ, της ΔΕΠΑ αλλά μας κάνει τη χάρη να το ξανασκεφτεί για τον ΔΕΣΦΑ.

Β) Κόκκινα δάνεια:

Διαβάζουμε από το χθεσινό e-mail του Costello....συγγνώμη του κομισάριου Βαρουφάκη:

Η Ελληνική κυβέρνηση θα προβεί σε: «Αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά τρόπο που θα λαμβάνει πλήρως υπόψη την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος, την κατάσταση στην αγορά ακινήτων, τα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και τον αρνητικό αντίκτυπο στη δημοσιονομική θέση της χώρας.»

Βέβαια ο κομισάριος Σταθάκης έχει ήδη βρει τον μαγικό τρόπο να "ρυθμίσει" τα δάνεια και φυσικά να μην διαταράξει την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος....Βέβαια του λείπουν 3-4 δις € και τα ζητιανεύει από τα υπόλοιπα του ΤΧΣ, τα οποία βέβαια η Ευρωπαίοι τα μετέφεραν στον ESM μιας και ουδεμία εμπιστοσύνη έχουν στην "κυβέρνηση".

Γ) Σκουριές

Ο αναπληρωτής κομισάριος Τσιρώνης μας είπε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει η εξόρυξη στα ορυχεία στις Σκουριές, αυτοστιγμή βέβαια ο κομισάριος Λαφαζάνης έστρεξε να μας δηλώσει ότι «Είμαστε αντίθετοι στην επένδυση στις Σκουριές και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να υποστηρίξουμε τη θέση μας.»

Και όλα αυτά μέσα σε μία μέρα.......ή αλλιώς του κομισάριου το κάγκελο....












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου