Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Δημοσιογραφία ή δημοσιοκαφρίλα; Σίγουρα το δεύτερο.........

Εδώ και πολλά χρόνια και με πρώτο διδάξαντα τον κολλητό του "τεράστιου" Ανδρέα τον Κουρή, "χαίρεσαι" να διαβάζεις τον κάθε "πικραμένο" που με την ταυτότητα του "δημοσιοκάφρου" μπορεί και γράφει ότι θέλει.  Το χειρότερο όλων είναι ότι ο "σοφός" Ελληνικός λαός, καταπίνει αμάσητα την μπουρδολογία που εκσφενδονίζεται κατά ριπάς και προς πάσα κατεύθυνση.


Αφορμή για το συγκεκριμένο σχόλιο αποτέλεσε η αναφορά στη φυλλάδα του κομιστή η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών στην υπόθεση για το Φ.Π.Α. του Δ.Α.Α. που κατασκεύασε και διαχειριζόταν η Hochtief.

- Ας ξεκινήσουμε από τον τίτλο Γερμανός ο μεγαλύτερος φοροφυγάς στην Ελλάδα

"Λεπτομέρεια" 1η: Το 55% της εταιρείας το κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο, τι είπατε; φοροφυγάς το Δημόσιο; Ε! ναι. Δλδ από το επίδικο ποσό το 55% πρέπει να το καταβάλλει το Ελληνικό Δημόσιο....

"Λεπτομέρεια" 2η: Η Hochtief έχει αποχωρήσει από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας διαχείρισης, με έγκριση του Ελληνικού Δημοσίου και το ποσοστό της το κατέχουν οι Καναδοί της PSP (καναδικό ασφαλιστικό ταμείο), και όταν μεταβιβάζεται μια εταιρεία μεταβιβάζονται και οι υποχρεώσεις της, αυτό όμως δεν θα πουλούσε: ε;

- Παρακάτω αναφέρει ένα ποσό της τάξης των 600 εκ.  αναρωτιέμαι πως βγαίνει αυτό το νούμερο. Με το γελοίο μάλλον ισχυρισμό ότι η Hochtief οφείλει και άλλους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές; Από που προκύπτει αυτό; Πάντως όχι από τον ισολογισμό της εταιρείας αλλά ούτε και από κάποια δικαστική απόφαση (το σκεπτικό ΔΕΝ είναι ακόμη γνωστό).

- Συνεχίζοντας ακάθεκτος ο "δημοσιογράφος" αναφέρει «θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί πολλά από τα μέτρα του μνημονίου», τον τρόπο θα μας τον πει; γιατί από όσο ξέρω εάν δεν τελεσιδικήσει μια υπόθεση καταναγκαστικά εισπρακτικά μέτρα δεν μπορούν να ληφθούν και ακόμη ΔΕΝ έχει τελεσιδικήσει. Και αλήθεια τα εισπρακτικά μέτρα θα είναι και εναντίον του βασικού μετόχου; δλδ του Ελληνικού Δημοσίου;

- Ενώ δεν πτοείται να αναφέρει ότι  οι «κακοί» Γερμανοί χρωστούν και από το 2011 έως το 2013, κάποιος επιτέλους να τον ενημερώσει -επαναλαμβάνω - ότι μια εταιρεία όταν μεταβιβάζεται, μεταβιβάζονται και οι υποχρεώσεις της.  

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:

55% ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

45% PSP (καναδικό ασφαλιστικό ταμείο)

5% όμιλος Κοπελούζου

Και η ανακοίνωση του Δ.Α.Α. για περισσότερες πληροφορίες:

ΔΑΑ: ΟΡΘΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΦΠΑ

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) για πολλοστή φορά και προς αποκατάσταση της αλήθειας τονίζει τα ακόλουθα :

•    Ο ΔΑΑ είναι αμιγώς ελληνική εταιρεία στην οποία το Ελληνικό Δημόσιο (ΕΔ) συμμετέχει σε ποσοστό 55%.

•    O ΔΑΑ έχει τηρήσει και τηρεί όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις του και ως εκ τούτου δεν οφείλει στο ΕΔ ληξιπρόθεσμες οφειλές ούτε από ΦΠΑ, ούτε από άλλους άμεσους ή έμμεσους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και δημοτικά τέλη.

•    Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, ο ΔΑΑ επιβάλλει σύννομα τον αναλογούντα ΦΠΑ επί όλων των υποκείμενων σε ΦΠΑ πωλήσεών του και τον αποδίδει πάντα εμπρόθεσμα προς το Ελληνικό Δημόσιο. Ειδικότερα, από 2001 έως 2013 έχει αποδοθεί ΦΠΑ ύψους 84 εκατ. Ευρώ.


•    •    Επιπλέον, ο ΔΑΑ έχει αποδώσει στο ΕΔ διαχρονικά (2002-2013) με τη μορφή μερισμάτων, φόρων επί των μερισμάτων και ειδικών εισφορών, ποσό ύψους 1,038 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο δηλαδή μέρος των θετικών οικονομικών επιδόσεών του (της τάξεως του 74%)  και συμβάλλει ουσιαστικά στην ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας μας, καθώς η προστιθέμενη αξία του για το σύνολο της ελληνικής ισούται με το 2,63% του ΑΕΠ της Ελλάδας.

•    Επί  της συγκεκριμένης νομικής διαφοράς, η οποία δεν αφορά στην κατασκευαστική εταιρεία HOCHTIEF ή οποιαδήποτε θυγατρική της, ο ΔΑΑ, αφού κατέβαλε εμπρόθεσμα όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο προκαταβολές ύψους 46 εκατ. ευρώ που βεβαιώθηκαν από την αρμόδια ΔΟΥ για την περίοδο 1998-2012, ποσό το οποίο, λόγω των προσαυξήσεων, ανήλθε εν τέλει σε 167 εκατ. ευρώ συνολικά, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, προσέφυγε σχετικά με τον καταλογισμό αυτόν, τον οποίο δεν αποδέχεται ως σύννομο, στα ελληνικά Διοικητικά Δικαστήρια και στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Λονδίνου, ασκώντας όλα τα σχετικά δικαιώματά του. Ο ΔΑΑ θα ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Ανάπτυξης Αεροδρομίου και το νόμο, εφαρμόζοντας κάθε προβλεπόμενη σχετική διαδικασία.

•    Η πρόσφατα εκδοθείσα απόφαση του Διοικητικού Εφετείου στην οποία γίνεται αναφορά στα δημοσιεύματα, αφορά σε μέρος της συνολικής διαφοράς ποσού 12 εκατομμυρίων Ευρώ που έχει καταλογισθεί για τις χρήσεις 2004-2009, εκ των οποίων το 50% έχει ήδη καταβληθεί ως νόμιμη προκαταβολή.

•    Είναι λοιπόν απορίας άξιον πώς σε μία εν εξελίξει δικαστική υπόθεση η οποία δεν έχει κριθεί αμετάκλητα από τα ελληνικά διοικητικά δικαστήρια,  το παραπάνω ποσό αυθαίρετα «πολλαπλασιάζεται» με αναφορές σε ποσά 500, 600, ή και παραπάνω εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες είναι εξοργιστικά εσφαλμένες, προϊόντα φαντασίας και ως εκ τούτου ανυπόστατες.

•    Ο ΔΑΑ, σε συνέχεια χαρακτηρισμών του ως του «μεγαλύτερου φοροφυγά», καθώς και άλλων παρεμφερών αυθαίρετων κρίσεων και διατυπώσεων  του τύπου «δεν θα είχαν κοπεί τα δώρα για μισθωτούς και συνταξιούχους αν οι Γερμανοί πλήρωναν τους φόρους τους στη χώρα μας, όπως τα 400 εκατ. που εξοικονομήθηκαν από την περικοπή ή την κατάργηση των δώρων σε μισθούς και συντάξεις», επιφυλάσσεται για την προστασία κάθε έννομου συμφέροντος τόσο αυτού όσο και των μετόχων του, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού Δημοσίου.

   

Contact Press release
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γραφείο Τύπου
Tηλ: +30 210 3537227
Email: press_info@aia.gr

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/daa-or8h-enhmerwsh-se-synexeia-dhmosieymatwn-gia-fpa



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου