Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Συγχαρητήρια στα κορίτσια μας............... Χρυσές στην Ευρώπη....

Αθήνα
Ακόμα μία μεγάλη επιτυχία πανηγυρίζει η ελληνική υδατοσφαίριση, καθώς η εθνική Νέων Γυναικών στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Ρώμη. Η ομάδα των Γιώργου Μορφέση και Στέφανου Λέανδρου νίκησε 7-6 στον τελικό την διοργανώτρια Ιταλία και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Η Ελλάδα μπήκε στο τρίτο οκτάλεπτο με προβάδισμα δύο τερμάτων (5-3), διαφορά που διατήρησε και στο τέλος της περιόδου (6-4).

Οι προσπάθειες των Ιταλίδων να διεκδικήσουν τη νίκη σταμάτησαν στα ελληνικά δοκάρια και όταν η Χαραλαμπίδη έκανε το 7-4, 3:48 πριν από το τέλος η νίκη βάφτηκε οριστικά γαλανόλευκη.

Είναι η επιβεβαίωση της κυριαρχίας της γυναικείας ελληνικής υδατοσφαίρισης σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο τις τελευταίες δυο δεκαετίες.

Είναι το 2ο χρυσό σε Ευρωπαϊκό Νέων Γυναικών, το 7ο συνολικά χρυσό στις υποδομές και το 9ο συνολικά για όλες τις κατηγορίες κοριτσιών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Επίσης είναι το 21ο μετάλλιο ανεξαρτήτου χρώματος (9-6-6) στην ιστοσρία για τα κορίτσια και 39ο συνολικά σε άνδρες και γυναίκες στην υδατοσφαίριση.

MVP του τουρνουά αναδείχθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου, όπως και πριν από λίγες ημέρες στο Ευρωπαϊκό των νεανίδων.

Οκτάλεπτα: 2-2, 1-3, 1-1, 2-1

Σκόρερ Ιταλίας:
 Γκαλάρντι 2, Καρέγκα 2, Γκρανιολάτι 1, Ιωάννου 1


Σκόρερ Ελλάδας: Χαραλαμπίδου Ι. 3, Χυδηριώτη 2, Στ. Χαραλαμπίδου 1, Νιαρχάκου 1.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ:


Χρυσή Διαμαντοπούλου, Στεφανία Τερεφού, Βάσω Πλευρίτου, Μαρία Σώρα, Ελευθερία Πλευρίτου, Μιχαέλα - Βασιλική Καλογεράκου, Βιργινία - Παναγιώτα Νιαρχάκου, Νικολέτα Ελευθεριάδου, Μαρία Ντάσιου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Στεφανία Χαραλαμπίδου, Ελένη Ξενάκη, Ιωάννα Χαραλαμπίδου

* Το χάλκινο μετάλλιο κατάκτησε η Ισπανία η οποία νίκησε 7-6 την Ουγγαρία στον "μικρό" τελικό.

http://sports.in.gr/watersports/article/?aid=1231347501

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου