Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Γιούνκερ: Πίστη στη δημοσιονομική πειθαρχία - Ευελιξία στις μεταρρυθμίσεις

Τη δέσμευση ότι η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές των δημοσιονομικών κανόνων ανέλαβε ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η νέα Κομισιόν θα κάνει χρήση της ευελιξίας στο πλαίσιο των κανόνων.

Από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο κ. Γιούνκερ ξεκαθάρισε ότι οι κανόνες δεν θα πρέπει να αλλάξουν. «Πρέπει να τηρήσουμε τη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά πρέπει να έχουμε και την ευελιξία για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ανέφερε. «Σε όσους πιστεύουν πως η υπερβολική λιτότητα και η διαρκής εξοικονόμηση πόρων θα φέρουν ανάπτυξη, τους λέω να ξεχάσουν αυτή την ιδέα», πρόσθεσε.

Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε επίσης ότι θα προτείνει μια δέσμη μέτρων για τις επενδύσεις και την απασχόληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν τα Χριστούγεννα, τονίζοντας ωστόσο, ότι τα χρήματα θα πρέπει να προέλθουν τόσο από ιδιωτικές όσο και από δημόσιες πηγές, καθώς οι πολιτικές δεν πρέπει να χρηματοδοτηθούν μέσω της αύξησης του χρέους.


REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Το Κολέγιο των Επιτρόπων κατά την ομιλία του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το μεσημέρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει για την έγκριση ή μη του συνόλου της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εφόσον εγκριθεί, η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει την πενταετή θητεία της την 1η Νοεμβρίου 2014.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου