Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ενώ "διαπραγματεύονται" χρεώνουν την οικονομία με 213 εκ. € για να τακτοποιήσουν τα πελατάκια τους.

Ενώ οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται λίγο πριν την τελική τους έκβαση και την υπογραφή της παράτασης του Μνημονίου ΙΙ για 3 έως 6 μήνες, με μέτρα που διαλύουν τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας προς τέρψιν των αφισοκολλητών και των σφουγγοκωλάριων του Δημοσιοκηφηνιστάν και των υπερήλικων συνταξιούχων «ετών 45», 

Μίνι-"ασφαλιστικό"


Ο Στρατούλης κατέθεσε στη Βουλή ένα μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο για να βολέψει ακόμη περισσότερα πελατάκια του, εμφορούμενος από την πιο παλαιοκομματική ανηθικότητα και την πιο αρτηριοσκληρωτική οπισθοδρόμηση.


Ας δούμε μερικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου:


  1. 120 εκ. ευρώ είναι το κόστος για την επαναφορά των συντάξεων του ΟΓΑ σε 30.000 ομογενείς υπερήλικες η σύνταξη των οποίων είχε περικοπεί από την 1η Ιανουαρίου 2013 όταν και αυστηροποιήθηκαν τα κριτήρια χορήγησής τους εξετάζει το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης. 
  2. 120 εκ. ευρώ θα κοστίσει στο ΕΤΑΑ (ταμείο αυτοαπασχολουμένων) η δυνατότητα των ασφαλισμένων να επιλέξουν έως και δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες
  3. 40 εκ. ευρώ εκτιμάται ότι θα είναι το ετήσιο κόστος της δυνατότητας συμψηφισμού των συντάξεων με οφειλές προς τον ΟΑΕΕ
  4. 70 εκ. ευρώ τον χρόνο προβλέπεται να κοστίσει η πρόβλεψη του νομοσχεδίου για αναθεώρηση του ποσοστού αναπηρίας
  5. Αποκορύφωμα, δε, αποτελεί η διάταξη που δίνει, σύμφωνα με την Καθημερινή, τη δυνατότητα σε έξι (6!) γυναίκες ασφαλισμένες στο Ταμείο Προσωπικού ΗΣΑΠ να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα με πλήρη σύνταξη με τη συμπλήρωση του 50ου έτους της ηλικίας τους εφόσον είχαν συμπληρώσει συντάξιμο χρόνο 25 ετών μέχρι τις 31/12/2010.
Και φυσικά για το 2ο και ειδικά για το 3ο κκανείς δεν μπορεί να πει κουβέντα, μιας και στη δεύτερη περίπτωση καλύτερα να πάρεις λιγότερα παρά να μην πάρεις τίποτε από ένα πτωχευμένο επαγγελματία ενώ στην τρίτη περίπτωση το κράτος "μπαταχτσής" πρέπει να επωμιστεί και να πληρώσει τα χρέη του.

Στις άλλες περιπτώσεις τι μπορεί να πει κανείς; Άνθρωποι που δεν πλήρωσαν ποτέ εισφορές, άνθρωποι που σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα έπαιρναν αναπηρική σύνταξη και φυσικά οι πολυαγαπημένες του Δημοσιοκηφηνιστάν, χρεώνουν τον Έλληνα φορολογούμενο με 190 εκ. € επιπλέον και ετησίως.

Επαναπροσλήψεις και προσλήψεις

Από την Καθημερινή μάθαμε ότι, διογκώνεται κατά 12.000 (6000 απολυμένοι ΦΕΚ Α΄ 47/2015 και 6.000 επιτυχόντες ΑΣΕΠ υπαλλήλους προσεχώς το Δημόσιο, καθώς η... προαναγγελθείσα από τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο «επάνοδος» περίπου 6.000 απολυμένων και «διαθέσιμων» δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και η πρόσληψη περίπου 6.000 επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το 2009 μέχρι και το 2014 είναι προ των πυλών.


Ειδικότερα, εν μέσω σκληρής διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους και παρά τη δημοσιονομική κατάσταση, τον τελευταίο μήνα έχουν εντατικοποιηθεί οι διαδικασίες για την υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών στο πεδίο του Δημοσίου, οι οποίες, όσον αφορά στις προσλήψεις, αναμένεται να κοστίσουν περί τα 23 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται η διαδικασία αλλά και τα κριτήρια για τη μοριοδότηση των απολυμένων και των διαθεσίμων (δημοτικοί αστυνομικοί, σχολικοί φύλακες, διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων, καθηγητές ΕΠΑΛ) αλλά και των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, οι οποίοι προσεχώς θα καλύψουν κενές θέσεις συμμετέχοντας στη λεγόμενη «μίνι κινητικότητα».

Συμπέρασμα

To "κοινωνικό πακέτο" του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 200 εκ. €, για να μην κοπεί το ΕΚΑΣ - που κανείς Ευρωπαίος δεν ζήτησε - χρειαζόταν 180 εκ. €.  Αλλά ο Στρατούλης με τον Κατρούγκαλο δεν οροδούν μπροστά στην εξυπηρέτηση της κομματικής πελατείας και χρεώνουν τον Έλληνα φορολογούμενο με 213 εκ. € για να θρέψουν τα ψηφαλάκια τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου