Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Άρχισαν τα όργανα......Μητρόπουλος και Κατρούγκαλος .......να πούμε την αλήθεια.....θα εφαρμόσουμε σκληρό μνημόνιο

Εν αρχή ο εργατοπατέρας νο 1, Μητρόπουλος, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 μας είπε «Πρέπει να πούμε στον λαό μας ότι θα εφαρμόσουμε μνημόνιο........Oποια συμφωνία και να έρθει, είτε αυτή που πρότεινε η Ελλάδα, είτε αυτή που πρότεινε η Κομισιόν, θα είναι ένα μνημόνιο, η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα».

Μάλιστα έγινε ακόμη πιο αποκαλυπτικός λέγοντας ότι «η κυβέρνηση από.τον Φεβρουάριο γνώριζε ότι η όποια συμφωνία θα περιλαμβάνει μνημονιακές υποχρεώσεις», λέγοντας επί της ουσίας ότι η κυβέρνηση επί 5 μήνες, σχεδόν, κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό με τα φληναφήματα για την δήθεν διαπραγμάτευση.


Ενώ δεν δίστασε να μας πει ότι και ο Τσίπρας ψεύδεται προσωπικά και ασύστολα «Οι επιλογές που μας δόθηκαν στη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, ήταν ή συμφωνία στη βάση του μνημονίου, η ρήξη. Υπό αυτή την έννοια, όποια συμφωνία και να έρθει, η κυβέρνηση θα πάρει επώδυνα μέτρα. Θα εφαρμόσει μέτρα που ποτέ στην ιστορία της η αριστερά δεν έχει εφαρμόσει. Η ατομική στάση, όταν υποχρεωθούμε να εφαρμόσουμε τους 500 εφαρμοστικούς νόμους, είναι μια υποκρισία. Ο πρωθυπουργός, θα πρέπει σιγά σιγά να πει, ότι φαίνεται ότι θα εφαρμόσουμε επώδυνα μέτρα» σημείωσε χαρακτηριστικά».

Στη συνέχεια και επί της ουσία μας είπε ότι αυτό που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μεγάλη δυσκολία να το ψηφίσει.  Και φυσικά προέβλεψε ότι θα υπάρξουν βουλευτές της κυβέρνησης που δεν θα ψηφίσουν, τόνισε όμως ότι δεν θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα καθώς η συμφωνία θα στηριχθεί από τις κοινοβουλευτικές ομάδες άλλων κομμάτων.   Με λίγα λόγια παραδέχθηκε ότι πάμε για οικουμενική.

Τη σκυτάλη πήρε ο Κατρούγκαλος - 12% - ο οποίος μας "ενημέρωσε" ότι: «Θα έχουμε συμφωνία, γιατί εμείς γι αυτό δουλεύουμε και γιατί και η άλλη πλευρά, δε θέλει να διακινδυνεύσει τη γενικευμένη αποσταθεροποίηση της Ευρωζώνης που συνεπάγεται η μη συμφωνία.......Για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να είναι τίμια συμφωνία. Όταν λέω τίμια συμφωνία εννοώ μία που θα έχει επώδυνα μέτρα, αλλά που θα φαίνεται ότι δεν συνεχίζει την πορεία των μνημονίων» ή σε ελεύθερη μετάφραση ο εργατοπατέρας νο 2 μας είπε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να «μην φαίνεται» ότι συνεχίζει τα μνημόνια, επιζητώντας φύλο συκής για τα ξεδιάντροπα ψέμματα που αράδιαζε τόσο καιρό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου