Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Τι πήρε ο Τσίπρας από τον Putin........niet......niet niet.....η απόλυτη αποτυχία των κλόουν........

O Τσίπρας σε μια ακόμη κρίση αλαζονείας και ψευτοπαλκαρισμού επισκέφτηκε, στη πιο κρίσιμη καμπή των διαπραγματεύσεων για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ, επισκέφτηκε την........ Αγ. Πετρούπολη σε μια τελευταία προσπάθεια να βρει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης ώστε να μπορέσει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ευτυχώς ο Putin δεν ασχολήθηκε με τον κλόουν που παριστάνει τον πρωθυπουργό/Δον Κιχώτη, μιας και τα συμφέροντα της Ρωσίας εφάπτονται με αυτά των Ευρωπαίων εταίρων και ουδεμία πρόθεση είχε να έρθει ενάντιος με την Αμερική προς τέρψιν του Τσίπρα.


Αγωγός αερίου GreekStream- η ανύπαρκτη επένδυση ενός ανύπαρκτου αγωγού.....


Αφού θα πέρναμε 5 δις € προκαταβολή, τα οποία μειώθηκαν στα 3 δις € και εντέλει έπεσαν στα 2 δις €, σύμφωνα με τον Λαφαζάνη, για να λάβουμε την απάντηση, δια στόματος, του Ρώσου Υπουργού Ενέργειας σε δηλώσεις στο πρακτορείο Ria-Novosti:
«από όπου οι χώρες της ΕΕ πρέπει με δικές τους δυνάμεις να κατασκευάσουν υποδομές μεταφοράς αερίου για περαιτέρω υποδοχή του φυσικού αερίου στο έδαφός τους».  Με λίγα λόγια η Ρωσία θα χρηματοδοτήσει τον αγωγό μέχρι τα Ελληνοτουρκικά σύνορα από όπου μπορούμε να τον συνεχίσουμε με δικές μας δυνάμεις»
Βέβαια στην επίσκεψη που έληξε σήμερα, υπογράφηκε, ένα «μνημόνιο συνεργασίας» το οποίο στο άρθρο 7 - ναι, τόσο σημαντικό είναι που σε 7 άρθρα "καθόρισε τα πάντα - παράγραφος 4 αναφέρει:
«Το παρόν Μνημόνιο δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο νομικά δεσμευτικό και, ως εκ τούτου, δεν δημιουργεί δικαιώματα ή υποχρεώσεις που διέπονται από το διεθνές δίκαιο».
Με λίγα λόγια ο Αλέκος πήρε ένα απόλυτο μηδενικό.  

Άλλωστε τι παραπάνω θα μπορούσε να πάρει όταν η Τουρκία ακόμη δεν έχει συμφωνήσει για οτιδήποτε, ενώ δίοδος προς το hub της Αυστρίας, για τη διοχέτευση του αερίου δεν υπάρχει, μιας και FYROM και Σερβία, δεν αποδέχονται τη διέλευση του όπως φυσικά και η Βουλγαρία.  Ποιος θα τα έβαζε με την Ε.Ε. και τις Η.Π.Α. πέραν από τους παρανοϊκούς που παριστάνουν την Ελληνική κυβέρνηση;

Χρηματοδότηση.....



Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε οτιδήποτε άλλο παρά την αντίδραση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε εάν υπήρξε συζήτηση Πούτιν-Τσίπρα για οικονομική βοήθεια προς την  Ελλάδα, απάντησε με τρία «όχι». 
«Νιετ, Νιετ, Νιετ» 
είπε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Πεσκόφ διαψεύδοντας ότι έγινε οποιαδήποτε σχετική συζήτηση.

Σημειωτέον ότι κορυφαίος υπουργός της Ρωσικής κυβέρνησης έκανε την πιο κομβική δήλωση σημειώνοντας, όπως μετέδωσε το Mega,ό τι «Η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι ο συμβιβασμός με τους δανειστές».

Άλλωστε γι αυτό μας είχε προϊδεάσει και ο Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας από την προηγούμενη της επισκέψεως όταν δήλωσε ότι:
«ο προϋπολογισμός της Ρωσίας δεν περιλαμβάνει σχέδια για προσφορά οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα».
Άλλο ένα μηδενικό προστέθηκε στα αποτελέσματα της επίσκεψης. 

Αγορά Χρέους......


Σε αυτό το κομμάτι, που είναι και το αμέσος ζητούμενο και δεν αποτελεί απλά ευχολόγιο - ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της χώρας, Αλεξέι Ουλιουκάεφ ανέφερε ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να αγοράσει κρατικά ομόλογα της Ελλάδας. 

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να αγοράσουμε ομόλογα, που έχει εκδώσει η Ελλάδα. Δεν βλέπουμε με κανένα τρόπο την επένδυση μέσω ελληνικών ομολόγων», 

είπε ο Ρώσος υπουργός.  Προσθέτοντας και το τρίτο μηδενικό στο άθροισμα.

Κυρώσεις.....

Ο κλόουν που παριστάνει τον υπουργό ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης  ζήτησε από τον Ρώσο υπουργό Γεωργίας Αλεξάντερ Τκάτσεφ, σε συνάντησή τους στην Αγία Πετρούπολη, να αρθεί το εμπάργκο που έχει επιβάλλει στις εισαγωγές Ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Από την πλευρά του ο κ. Τκάτσεφ έδειξε κατανόηση στο ελληνικό αίτημα και τόνισε ότι οι αποφάσεις σε αυτό το θέμα λαμβάνονται στο ανώτατο δυνατό πολιτικό επίπεδο της Ρώσικης Ομοσπονδίας.

Με λίγα λόγια το αποτέλεσμα είναι να προστεθεί και ένα τέταρτο μηδενικό.

Τράπεζα των BRICS......

Ποια τράπεζα των Brics.........απλά 5-0





.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου