Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Daily Mail: O μπαχαλάκης Τσίπρας...






Violent clashes: Alexis Tsipras (circled) was among 1,000 Greek radicals intent on disrupting the summit
Φορώντας ένα T-shirt με τον Τσε Γκεβάρα και ένα κουβανέζικο κασκέτο, οι φωτογραφίες δείχνουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε μια βίαιη σύγκρουση με την ιταλική αστυνομία πριν από τη σύνοδο της G8. 

Ο Τσίπρας ήταν ανάμεσα σε μια ομάδα 1.000 Ελλήνων "σκληροπυρηνικών" που βρέθηκαν στην Ιταλία με σκοπό να διαταράξουν τη σύνοδο της G8 στη Γένοβα το 2001. 

Οι αδημοσίευτες αυτές φωτογραφίες δείχνουν τον Τσίπρα, 26 ετών τότε, να παρακολουθεί τη στιγμή που ένας σύντροφός του προσάγεται από την αστυνομία.



Tsipras watches on as a fellow protester is picked up by police in full riot gear so the ferry could departAlexis Tsipras

Thick of it: The now secretary general of Syriza, said Alexis Tsipras was next to him and 'took some truncheon'

Λίγο αργότερα, χρειάστηκε να απομακρυνθεί βιαίως από την μπουκαπόρτα από τους αστυνομικούς, ώστε να μπορέσει το πλοίο να αναχωρήσει.  

Ο Τάσος Κορωνάκης, σήμερα γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, αργότερα υποστήριξε ότι οι ρίζες του κόμματος μπήκαν εκείνη την ημέρα. Θυμάται τον Αλέξη Τσίπρα την ώρα της δράσης, προσθέτοντας: «Ο Αλέξης πήρε κάποιο γκλομπ»

Έχοντας ενεργοποιηθεί στην πολιτική, από το γυμνάσιο με την αγαπημένη του Περιστέρα «Μπέττυ» Μπατζιανά, η οποία τον έπεισε να συμμετάσχει το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο Τσίπρας ήταν μεταξύ των 135 επί κεφαλής της συμμορίας, στους οποίους απαγορεύθηκε η είσοδος στο ιταλικό λιμάνι της Ανκόνα.

Οι αντάρτες, του Συνασπισμού, μιας συμμαχία της ριζοσπαστικής αριστεράς, ήταν αποφασισμένοι να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις στη Γένοβα.

Αντί να επιστρέφουν στην Ελλάδα αμέσως, οργάνωσαν μια ολοήμερη διαμαρτυρία, εμποδίζοντας την αναχώρηση των πορθμείων. Στις βίαιες συγκρούσεις που ακολούθησαν τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Η έκφραση του 26χρονου Τσίπρα προδίδει ένα μείγμα ανησυχίας και ενθουσιασμού, καθώς παίρνει μια γεύση πως είναι να ανταγωνίζεσαι το κατεστημένο. 

Power couple: Peristera 'Betty' Batziana (left) convinced Alexis Tsipras (right) to join the Communist Party

Rather than return to Greece without bloodying their hands,  the demonstrators staged an all-day protest

The Greek Prime Minister was among 135 alleged ringleaders refused entry at the Italian port of AnconaProtests

The militants, from Synaspismos, an alliance of the radical left, were determined to get to the protests

Οι διαδηλώσεις αργότερα χαρακτηρίστηκαν από τη βία, με εκατοντάδες συλλήψεις και τραυματισμούς, καθώς το μαύρο μπλοκ των αναρχικών λεηλάτησε την πόλη και προκάλεσε ταραχές στους δρόμους της.

Η σύνοδος κορυφής επισκιάστηκε από ταραχές μετά την κινητοποίηση περίπου 100.000 διαδηλωτών.

Ένας όχλος αναρχικών συγκρούστηκε επανειλημμένα με την αστυνομία στους δρόμους κοντά στην κόκκινη ζώνη, την περιφραγμένη περιοχή της πόλης, όπου λάμβανε χώρα η σύνοδος κορυφής

Ο θάνατος ενός 23χρονου διαδηλωτή που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, καθώς επιτέθηκε στην αστυνομία χρησιμοποιώντας έναν πυροσβεστήρα, όξυνε τις εντάσεις

Περισσότεροι από 300 διαδηλωτές συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για εγκληματική συνωμοσία για τη διάπραξη καταστροφών.  Περίπου 100 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και 400 διαδηλωτές τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου