Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Έχουν ξεφύγει τελείως οι δραχμολάγνοι του ΣΥΡΙΖΑ.....Λαπαβίτσας: Να πάμε σε δελτίο στα τρόφιμα....

Διαβάσαμε σήμερα στο περιθωριακό αμερικάνικο περιοδικό Jacobin  τον ανόητο και ιδεοψυχαναγκαστικά διαταραγμένο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να μας λέει ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε εποχές που θυμίζουν κατοχή, failed states και αφρικανικά καθεστώτα.

Ας διαβάσουμε κάποιες από τις δηλώσεις αυτού του "περισπούδαστου" αντιπροσώπου του "λαού":


Όταν ρωτήθηκε εάν μιλάει για δελτίο στα τρόφιμα απάντησε με βααρύγδουπο τρόπο:

«Ναι, μιλάμε για μια διαδικασία με δελτίο. Αφήστε με να σας πω μερικά πράγματα. Η Ελλάδα είναι στη μέση μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Υπάρχει ήδη δελτίο στη χώρα, μόνο που περνάει μέσα από το πορτοφόλι».
Με λίγα λόγια ο αποτυχημένος αυτός σαλτιμπάγκος, θεωρεί ότι η καλύτερη λύση για τη χώρα είναι η πλήρης καταστροφή, η επιστροφή στην παροχή τροφής με δελτίο, που να υποθέσουμε θα παρέχεται από το κόμμα.  Αναρωτηθήκαμε τι μας θυμίζει, μα τι άλλο; τον σύντροφο φασίστα Κιμ Γιονγκ Ουν που μοιράζει τρόφιμα με το δελτίο ή αλλιώς σε αφήνει να ψοφάς.

Βέβαια ο συγκεκριμένος απροσάρμοστος συνέχισε, σε μια προσπάθεια να μας εξηγήσεις τις ανοησίες του:
« Μεγάλα τμήματα του πληθυσμού δεν έχουν αρκετά χρήματα για να φάνε, υπάρχουν εκείνοι που στηρίζονται σε φυλλάδια και στα λεγόμενα κοινωνικά παντoπωλεία, με άλλα λόγια μέρη όπου τα τρόφιμα είναι διαθέσιμα σε χαμηλές τιμές και ούτω καθεξής. Ναι, αυτά είναι μηχανισμοί με δελτία, που υπάρχουν ήδη».
Και αντί το κράτος να φροντίσει να βελτιωθούν οι συνθήκες γι αυτά τα τμήματα του πληθυσμού μέσα από την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την παραγωγή......ο σύντροφος Λαπαβίτσας βρήκε την λύση.......αφού υπάρχουν κάποιοι φτωχοί ε! θα τους φτωχοποιήσουμε όλους να τελειώνουμε, άλλωστε μόνο τότε θα είναι απόλυτα εξαρτώμενοι από το κόμμα σύμφωνα με τον συγκεκριμένο φασίστα.

Εκτός από τα τρόφιμα βέβαια ο συγκεκριμένος "επιστήμονας" μας είπε ότι:
«Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επιβάλει το συντομότερο δυνατόν ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων και θα πρέπει να υποβάλει αμέσως σε ελέγχους τις τράπεζες. Είναι αυτονόητο»
Ενώ συνέχισε:
«Τώρα, πόσο καιρό αυτοί οι έλεγχοι θα διαρκέσουν και τι μορφή θα πάρουν θα είναι ένα θέμα με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Θα διαρκέσει για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Και κάποια μορφή των ελέγχων κεφαλαίου θα παραμείνει ασφαλώς, όπως θα έπρεπε.»
Και τι σημασία να έχει για ένα Λαπαβίτσα κάτι τέτοιο; Θα μου πεις ότι η Κύπρος έχασε περίπου 8 δις € κατά τη διάρκεια των ελέγχων τις κίνησεις κεφαλαίων, δηλαδή όσο το 50% ενός ετήσιου ΑΕΠ της χώρας; Λεπτομέρειες τους Λαπαβίτσες δεν τους νοιάζουν αυτά, άλλωστε εάν είσαι στο κόμμα θα παίρνεις τρόφιμα με το δελτίο. 

Μα τι πιο λογικό για τα καθεστώτα που ονειρεύεται ο Λαπαβίτσας και κάθε φασιστοειδές της συνομοταξίας του....... κλέβουμε τις καταθέσεις του κόσμου......βέβαια ακόμη και αυτός διείδε ότι θα:
«Αυτό θα δημιουργήσει μια σειρά από νομικά ζητήματα - θα χρειαστούμε έναν στρατό από δικηγόρους. Τα συμβόλαια σε ξένο νόμισμα θα είναι προβληματικά»
Αλλά αυτά μάλλον είναι δευτερευούσης σημασίας, ο Λαπαβίτσας θα πάρει know how από τον σύντροφο Κιμ Γιονγκ Ουν  που έχει επιλύσει τέτοια μικροπροβλήματα.  Άλλωστε τι θα κάνουν τόσοι δικηγόροι που στελεχώνουν το ΣΥΡΙΖΑ; πρέπει να απασχοληθούν οι άνθρωποι.

Αυτό βέβαια που δεν μας είπε ο Λαπαβίτσας είναι το που έχει τα λεφτά του και τι θα κάνει εάν αποτύχει - το δοκιμασμένα αποτυχημένο - σύστημα που προτείνει.  Θα παραμείνει εντός Ελλάδος ή θα πει «συγγνώμη λάθος» και θα επιστρέψει στην «καταραμένη Εσπερία» να πληρώνεται σε Αγγλικές λίρες;

Ποια συμφέροντα εξυπηρετείς Λαπαβίτσα;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου