Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ρώσος Υπ.Οικ: Η Ελλάδα πρέπει να κλείσει συμφωνία με την Ευρώπη.....

Άλλη μια πόρτα της "διαπραγματευτικής" τακτικής του Τσίπρα έκλεισε με θόρυβο μπροστά του.

Όπως προσπαθήσαμε να δούμε σε πρωινή μας ανάρτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Τετάρτη το βράδυ κινείται με σπασμωδικό τρόπο έμπλεος πανικού.  Γι αυτό το λόγο και:



  • δεν πλήρωσε την οφειλόμενη δόση προς το ΔΝΤ και ζήτησε την ομαδοποίηση των πληρωμών του Ιουνίου, χρησιμοποιώντας μια απόφαση του Ταμείου για τις υπανάπτυκτες χώρες,
  • προκάλεσε, προ ημερησίας διατάξεως, συζήτηση στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση,
Στη συνέχεια και προσπαθώντας να βρει οποιοδήποτε στήριγμα, ανά την υφήλιο, ζήτησε να συνομιλήσει με τον Putin, σε μία ακόμη κίνηση πρόδηλου πανικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, η συζήτηση διεξήχθη σε «καλό κλίμα» - στη διπλωματική διάλεκτο αυτό σημαίνει ότι «δεν είπαμε και τίποτε σοβαρό, για να περάσει η ώρα ήταν η συζήτηση» - και πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις», για να μην μείνει και καμιά αμφιβολία, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών - που μέχρι σήμερα, δεν είχε καν αναφερθεί στην Ελλάδα άνευ αφορμής -  κ. Σιλουάνοφ προχώρησε σε μια μη αναμενόμενη δήλωση τονίζοντας ότι;

«είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για ελληνική χρεοκοπία και πως είναι απαραίτητο η Ελλάδα να προχωρήσει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της».

έστι μεθερμηνευόμενον, έκλεισε οποιαδήποτε πόρτα της Ρωσίας προς τον Τσίπρα, αδειάζοντας τον πλήρως, ώστε να μην παρεξηγηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία, τόσο από τους Ευρωπαίους όσο και από τις Η.Π.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου