Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Η "αξιοπιστία" της κυβέρνησης.....της αυτοδιάψευσης το κάγκελο.....

Πλέον οι διαψεύσεις της κυβέρνησης από την ίδια την κυβέρνηση, έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

Διαψεύδονται αλληλοδιαψευδόμενοι για να διαψεύσουν τον διαψεύδοντα, σε ένα επικοινωνιακό μπάχαλο, στο οποίο μόνο διπολικές προσωπικότητες θα μπορούσαν να συμμετέχουν.

Ας δούμε μερικές από τις πιο σημαντικές από τις διαψεύσεις, των τελευταίων 15 ημερών μόνο.

  • Ο Τσακαλώτος διαψεύδει τον Τσακαλώτο
Διαβάσαμε σε συνέντευξη Frankfurter Allgemeine Zeitung του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης:
«Οι συνομιλίες με τους εταίρους περιλαμβάνουν, όχι μόνο τους όρους για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά και τις προϋποθέσεις για πρόσθετη βοήθεια».
Πριν προλάβουμε να το σκεφτούμε, μάλλον το σκέφτηκε ο ίδιος ο - παριστάνων - τον υπουργός και κατάλαβε ότι, εν τη ρύμη του λόγου του διέφυγε η αλήθεια, αφού τελειώσει η 5η αξιολόγηση του 2ου Μνημονίου από την τρόικα, πάμε για την υπογραφή του Μνημονίου Νο ΙΙΙ και έσπευσε να το διαψεύσει λέγοντας:
«Το μόνο που είπα είναι αυτό που τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist [15.5.15] ότι δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση θέλει μία ενιαία λίστα προαπαιτουμένων και για την τρέχουσα συμφωνία και για την συμφωνία που θα ακολουθήσει μετά την πρώτη Ιουλίου. Tίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.»

  • Το Μαξίμου διαψεύδει Τσίπρα
Στην ομιλία του Τσίπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σαββάτο μάθαμε ότι η συμφωνία που συζητείται θα είναι σε δύο φάσεις (ως άνω δηλαδή πρώτα θα τελειώσει η 5η αξιολόγηση του 2ου Μνημονίου και μετά θα πάμε στο 3ο Μνημόνιο):
Μια η τρέχουσα φάση που μπορεί να οδηγήσει σύντομα σε συμφωνία για την επανεκκίνηση της χρηματοδότησης και μια σε ένα δεύτερο στάδιο που θα ξεκινήσει αμέσως μετά, δηλαδή μέσα στον Ιούνιο και θα έχει καταλήξει ως το φθινόπωρο και θα πρέπει να περιλαμβάνει και συμφωνία για το χρέος.
Για άλλη μια φορά βέβαια και κατόπιν εορτής - αυτή η λανθάνουσα γλώσσα τι μπορεί να κάνει - το Μαξίμου με non paper έτρεξε να διαψεύσει ότι ειπώθηκε ποτέ αυτό:
Σε καμία περίπτωση, δηλαδή, η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται μια συμφωνία σε δύο ή τρεις φάσεις προκειμένου να εξασφαλίσει προσωρινά την πληρωμή κάποιας δόσης.
Βέβαια ο Jean Claude Juncker στη χθεσινή του συνέντευξη, αλλά και όλοι ανεξαιρέτως οι θεσμοί - μιλούν εδώ και καιρό για συμφωνία σε δύο στάδια, διαψεύδοντας τη διάψευση. 


  • Ο Βαρουφάκης διαψεύδει Βαρουφάκη Νο Ι
Μετά τη σύσκεψη στη Ρίγα και ενώ όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία είχαν γράψει ότι, ο Υπουργός Οικονομικών βρέθηκε τελείως απομονωμένος και δέχθηκε σκαιότατους χαρακτηρισμούς όπως ερασιτέχνης, τζογαδόρος και ανεύθυνος μάθαμε από συνέντευξη του Βαρουφάκη στους New York Times ότι είχε καταγράψει την - εμπιστευτική - συνεδρίαση του Eurogroup.  

Την επομένη βεβαίως κι αφού είχε προηγηθεί τεράστιος σάλος, ο ίδιος έτρεξε μπροστά στις κάμερες να δηλώσει τρεις φορές «ψέμματα, ψέμματα, ψέμματα» διαψεύδοντας στη συνέχεια ότι το είχε κάνει οποιαδήποτε τέτοια καταγραφή (video εδώ)

  • Βαρουφάκης διαψεύδει Βαρουφάκη Νο ΙΙ
Μόλις εχθές ο Βαρουφάκης δήλωνε σε συνέντευξη του στο Υπ. Οικονομικών:
«Ο φόρος, ένα τέλος με μικρό συντελεστή, θα επιβάλλεται επί των αναλήψεων που θα γίνονται από τα ATM των τραπεζών και από τα γκισέ.»
Βέβαια και πριν περάσει μία ώρα είχαμε ανακοίνωση από το ίδιο το Υπουργείο που διέψευδε τον Υπουργό:
«Τελικά, η πρόταση για φορολόγηση τραπεζικών συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων των αναλήψεων από ΑΤΜ), μετά τις αντιδράσεις του υπουργείου, αποσύρθηκαν από τη διαπραγμάτευση».
Μάλλον εμείς δεν ακούσαμε καλά....δεν τα είπε ο Υπουργός, ο Schaueble μεταμφιεσμένος σε Βαρουφάκη ήταν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου