Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Φίλης: Θα υπογράψουμε και θα ψηφίσουμε ότι μας δώσουν......

Από το «η Merkel και ο Schauble αποκλείεται να μην δεχθούν τις προτάσεις μας», τις κορώνες για «συνασπισμό των χωρών του νότου που θα αποτινάξει τα μνημόνια και τη λιτότητα» φτάσαμε αρχικά στην «έντιμη συμφωνία» και πλέον, αφού επανέφεραν την ύφεση στη χώρα, στράγγισαν κάθε ταμειακό διαθέσιμο και γύρισαν όλους τους οικονομικούς δείκτες σε αρνητική τροχιά, φτάσαμε στο:
«Όποια συμφωνία φέρει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στη Βουλή, θα περάσει. Όποια φέρει. Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν συνθήκες πολιτικής αστάθειας, με αφορμή τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι ευσεβείς πόθοι των μνημονιακών. Εμείς θα έχουμε δημοκρατικές διαδικασίες»
Τάδε έφη ο αλαζόνας, πρώην διευθυντής της κομματικής Αυγής και νυν βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη του στο Real FM.  Προσέξτε: «όποια συμφωνία» κακή ή κάκιστη.

Ενώ συνέχισε:
«Είμαστε στις τελευταίες μέρες της διαπραγμάτευσης, η οποία συνεχίζει να έχει έναν χαρακτήρα -λιγότερο αυτήν την εβδομάδα – και τώρα κινούμενης άμμου. Δεν είναι σαφές τι δίνει και τι παίρνει κανείς από τη διαπραγμάτευση, επί του παρόντος. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι».

Με λίγα λόγια ο Φίλης παραδέχεται ότι όλες οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης έχουν παραβιασθεί και πλέον όλα είναι υπό συζήτηση από τους πανικόβλητους «υπερήφανους διαπραγματευτές» του συνοθυλεύματος της συγκυβέρνησης ΣυριζΑνελ.

Δεν παρέλειψε φυσικά να δηλώσει:
«Θα κλείσει, όμως, αυτή η διαπραγμάτευση όπως κλείσει, και ελπίζω ότι θα κλείσει με μία συμφωνία που θα δίνει μία προοπτική εξόδου της χώρας από τη σκληρή λιτότητα και θα ρυθμίζει το χρέος, τουλάχιστον σε μια πρώτη φάση, μία συμφωνία, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα αμέσως για ανάπτυξη, για χρηματοδότηση, για επενδύσεις και μείωση του χρέους που και αυτό βοηθάει στην πρόοδο της ανάπτυξης», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ».
Όπως κλείσει και όπου φύγει φύγει ο λαλίστατος κήνσορας Φίλης.  Γιατί ξέρει ότι εάν δεν κλείσει το μέλλον τους είναι αβέβαιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου