Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Η επιλεκτική συνείδηση της κας Ξουλίδου....και των ΑΝΕΛ

Σήμερα το πρωί ακούσαμε στο Mega, την Ξουλίδου, βουλευτή των ΑΝΕΛ και φυσικά της συγκυβέρνησης να μας λέει:

«Σαν Ανεξάρτητοι Ελληνες στηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση γατί συγκλίναμε στα κόκκινα σημεία στην πολιτική που θέλαμε να κάνουμε μετά μνημονίου. Αν λοιπόν οι “κόκκινες γραμμές” αυτές παραβιαστούν παραβιαστούν και δεν ερωτηθούμε ή δεν είμαστε σύμφωνοι σε αυτά που είπαμε προεκλογικά εγώ, ως Ξουλίδου, δηλώνω ότι θα παραιτηθώ. Ας βγουν όλοι οι βουλευτές της κυβέρνησης να το πουν, αν έχουν το θάρρος. Εγώ δεν θα ψηφίσω τέτοια νέα μέτρα. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσω με κάτι που φώναζα 2,5 χρόνια πριν ότι ήταν η θηλιά που σφίγγει τον λαό.. Δεν μπορώ να συναινέσω σε οτιδήποτε θα είναι υφεσιακό, θα είναι μέτρο λιτότητας, θα είναι κατά του λαού. Εάν κληθώ να ψηφίσω κάτι που δεν συμφωνώ συνειδησιακά, γιατί ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου είμαστε υπεύθυνοι γιατι η συνείδησή μας και κρίνουμε και ψηφίζουμε κατά συνείδηση, εγώ δεν θα ψηφίσω, αν θα έρθουν υφεσιακά μέτρα στη βουλή»


Προτάσσει τη συνείδηση της, αυτός ο "γίγαντας της πολιτικής σκέψης" και μέχρι εδώ ακούγεται λογικό, μιας και οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση σύμφωνα με το σύνταγμα.  Όμως εκεί που λες, να δώσεις συγχαρητήρια εκεί η Ξουλίδου, σου δείχνει την πλήρη φαιδρότητα τόσο της ίδιας όσο και της κυβέρνησης την οποία στηρίζει.

Σε ερώτηση του Κακλαμάνη - άλλο φρούτο της ελληνικής πολιτικής σκηνής - για το κατά πόσο ο ΕΝΦΙΑ είναι υφεσιακό μέτρο και άρα θα πρέπει άμεσα να καταργηθεί.  Η ευρισκόμενη σε βαθύτατη κρίση συνείδησης και μοσχοαναθρεμένη Ξουλίδου, δίνει την πιο τραγελαφική απάντηση που θα μπορούσε να δοθεί:

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι και αντισυνταγματικός και άδικος, αλλά θα αφήσουμε μέχρι το 2015, για να δούμε πότε θα το πάρουμε πίσω».

Κι αναρωτιέσαι, ο συγκεκριμένος "μόσχος ο σιτευτός",  με την "λαμπρή" συνείδηση, στηρίζει κάτι άδικο; κι ακόμη χειρότερα κάτι αντισυνταγματικό; πως τις το επιτρέπει η "συνείδηση" της;  Δεν νιώθει ότι παρανομεί; 

Μήπως κα Ξουλίδου η "συνείδηση" σας , συγκινείται μόνο όταν θίγονται άμεσα τα πελατάκια του κομματικού στρατού που σας εξέλεξαν; μήπως η επιλεκτική "συνείδηση" σας  ξυπνάει μόνο όταν ενοχλούνται οι Δημοσιοκηφήνες, οι "υπερήλικες" συνταξιούχοι ετών 45; οι άγαμες θυγατέρες και οι συντεχνίτες;

Πολύ επιλεκτική "συνείδηση" έχετε κα Ξουλίδου.....μα πάρα πολύ, όταν δεν θίγεστε όταν καλούνται άνεργοι να πληρώσουν τον "αντισυνταγματικό" ΕΝΦΙΑ, όταν άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας καλούνται να δώσουν και τα τελευταία τους ευρώ για να συντηρηθεί το τερατούργημα του κομματικού σας στρατού.

Υ.Γ.: Ειρήσθω εν παρόδω η συγκεκριμένη εκτός από ανόητη τυγχάνει και αγράμματη, μιας και ο ΕΝΦΙΑ - δυστυχώς - κρίθηκε ως συνταγματικός από το μόνο αρμόδιο όργανο της πολιτείας για αντίστοιχη κρίση.....το Σ.τ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου