Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Συμμετοχή στην τράπεζα των BRICS: ; Άνθρακες ο θησαυρός......

Αφού πήραμε μερικά δισεκατομμύρια προκαταβολικά, από τον αγωγό, που ΘΑ γίνει, αν και δεν έχει σχεδιαστεί ακόμη, μάθαμε εχθές μάθαμε ότι η "λαμπρή" και "δαφνοστεφανωμένη" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε ειδική πρόσκληση από τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών της Ρωσίας, Σεργκέι Σταρτσάκ, να συμμετάσχει ως έκτο μέλος - να υποθέσω τιμητικά; - στην τράπεζα που ΘΑ ιδρύσουν οι BRICS.


Βέβαια πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, όπως ακριβώς έγινε και με τα δισεκατομμύρια του αγωγού, η Ρωσία έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά αυτή την εξαίσια "τιμή" που επιφυλάχθηκε στον Αλέξη Τσίπρα.

Το πρακτορεία RIA-Novosti μετέδωσε δηλώσεις του αν. υπουργού ο οποίος είπε ότι:
«Τυχόν είσοδος της Ελλάδας στην Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS δεν θα συζητηθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας, που θα διεξαχθεί στην Ουφά της Ρωσίας τον Ιούλιο.»
Αναφερόμενος στην πρόταση, που διατύπωσε τηλεφωνικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και μέσω συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταρτσάκ , όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, είπε:
«Σύμφωνα με τα καταστατικά της έγγραφα η νέα Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS είναι ανοιχτή για κάθε κράτος-μέλος του ΟΗΕ. Με λίγα λόγια αυτό είναι όλο το ζήτημα».
Με λίγα λόγια «άνθρακες ο θησαυρός» ως ήταν αναμενόμενο από τη φημισμένη για την "αξιοπιστία" της κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου