Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Country Risk Assesment και δημοσκοπήσεις.........

Το σαβατοκύριακο διάβασα τουλάχιστον δύο δημοσκοπήσεις, στις οποίες υπήρχε το ερώτημα: «έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ;».  Οι απαντήσεις που δόθηκαν έδειξαν για άλλη μια φορά σε πόσο «γαλήνιο» ύπνο βρίσκεται αυτός ο «σοφός» λαός και σε πόσα ροζ συνεφάκια του αρέσει να πετάει.  


Στον παρακάτω πίνακα παρατηρήστε τις απαντήσεις:


Πηγή: Δημοσκοπήσεις 18-19/10/2014











Πραγματικά μένεις ενεός, όταν βλέπεις ότι τουλάχιστον ένας στους δύο Έλληνες πιστεύει ότι το πρόβλημα έχει κατ΄ ουσίαν τελειώσει.  Βρισκόμαστε σε μια χώρα η οποία ζει υπό τη μηχανική υποστήριξη των εταίρων, που το δημόσιο χρέος της ανέρχεται σε περίπου 170% του Α.Ε.Π. της, που το ιδιωτικό της χρέος πλησιάζει σε αντίστοιχα επίπεδα και μάλιστα ενώ βρίσκεται σε ύφεση ακόμη και σήμερα μετά από 5 χρόνια και η παραγωγική της βάση είναι παντελώς ανύπαρκτη, έχει τους πιο «ήρεμους» και «χαλαρούς» πολίτες.

Όλα αυτά βέβαια συνέβησαν κατά το διάστημα κατά το οποίο οι αγορές μας έδειξαν το μονόδρομο που ανοίγεται μπροστά μας και δεν είναι άλλος από τις διαρθρωτικές αλλαγές και την σύγχρονη αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

Σήμερα λοιπόν δημοσιεύτηκε o παρακάτω πινακας από την S&P Ψαπιταλ IQ's


10ος 2014


















o οποίος δείχνει περίτρανα ότι η χώρα βρίσκεται ακόμη και σήμερα μπροστά στον γκρεμό της χρεοκοπίας χωρίς να έχει μεταβληθεί καθόλου η θέση της σε σχέση με την προηγούμενη ανάρτηση του συγκεκριμένου πίνακα.

Με λίγα λόγια οι Έλληνες ζώντας στον μικρόκοσμο τους και θεωρώντας ότι βρίσκονται στο κέντρο της γης, δεν μπορούν να αντιληφθούν στο ελάχιστο ότι πέραν των συνόρων η χώρα αντιμετωπίζεται ως παρίας και τίποτε περισσότερο.

Με λίγα λόγια live your Myth......που έλεγε και η παλιά διαφήμιση του Ε.Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου