Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Reuters: Η ΕΚΤ εξετάζει αγορές εταιρικών ομολόγων

Άλλη μια επιβεβαίωση του «κοινού νου» μιας και από τον Σεπτέμβριο γράφαμε, μετά το πρώτο Allotment του προγράμματος TLTRO's, «TLTRO's άλλο ένα βήμα προς την πλήρη ποσοτική χαλάρωση......» ενώ ο Μάνος από το 2011 σκεφτόταν ότι ακόμη και κάτι τέτοιο δεν θα μας βοηθούσε εάν δεν διαχειριστούμε σωστά το χαμηλό κόστος χρήματος και δεν αναδιαρθρώσουμε την(εξαϋλωμένη) παραγωγική μας βάση «Ποσοτική χαλάρωση, θα λύσει άραγε τα προβλήματα στην Ευρωζώνη
Πηγή:Capital

Την αγορά εταιρικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά φέρεται να εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει το πρακτορείο επικαλούμενο δηλώσεις προσώπων με γνώση του θέματος, η ΕΚΤ μπορεί να λάβει την σχετική απόφαση έως το Δεκέμβριο ούτως ώστε να ξεκινήσει τις αγορές εταιρικών ομολόγων από τις αρχές του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με το Reuters, η ΕΚΤ έχει ήδη μελετήσει τέτοιου είδους αγορές που θα διεύρυναν το πρόγραμμα αγοράς assets του ιδιωτικού τομέα που ξεκίνησε την Δευτέρα και στόχο να ενισχυθεί ο δανεισμός προς τις επιχειρήσεις και

  ακολούθως να στηριχθεί η ανάπτυξη.

«Η πίεση προς αυτή την κατεύθυνση είναι μεγάλη», δήλωσε μια εκ των πηγών με γνώση των διεργασιών της ΕΚΤ υπό το καθεστώς ανωνυμίας. 

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα αγοράς εταιρικών ομολόγων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΚΤ σημείωσε: «Το διοικητικό συμβούλιο δεν έχει λάβει τέτοια απόφαση».

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ μπορεί να συζητήσουν την πιθανότητα πραγματοποίησης τέτοιων αγορών κατά την συνάντηση του Δεκεμβρίου, δήλωσαν δύο εκ των τεσσάρων πηγών στο Reuters, ενώ και οι τέσσερις πηγές επιβεβαίωσαν πως εξετάζεται αυτό το σχέδιο.

Πηγή:Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου