Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Bullard: Η Fed μπορεί να παρατείνει τη λήξη του QE

Ο James Bullard επισήμανε πως η πορεία του QE βασίζεται στα οικονομικά δεδομένα και τόνισε πως η Fed δεν μπορεί να μην αντιμετωπίσει την πτώση στις προσδοκίες για την πληθωρισμό.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει μια παράταση της λήξης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, ώστε να σταματήσει την πτώση στις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, υποστήριξε την Πέμπτη ο αξιωματούχος της Fed, James Bullard.

Σημειώνεται πως αυτήν την στιγμή η Fed αγοράζει κάθε μήνα χρεόγραφα αξίας 15 δισ. δολαρίων και έχει διαμηνύσει πως αναμένει την ολοκλήρωσει των αγορών στο τέλος του Οκτωβρίου.
Ωστόσο ο κ. Bullard επισήμανε σε συνέντευξη του στο Bloomberg, πως το πρόγραμμα βασίζεται στα οικονομικά δεδομένα και τόνισε πως η Fed δεν μπορεί να μην αντιμετωπίσει την πτώση στις προσδοκίες για την πληθωρισμό.
«Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό υποχωρούν στις ΗΠΑ» σημείωσε. «Αυτή είναι μια σημαντική έγνοια για μια κεντρική τράπεζα. Και για το λόγο αυτό πιστεύω πως μια εύλογη απάντηση στη συγκυρία αυτή θα ήταν μια καθυστέρηση της λήξης του QE» πρόσθεσε. 
«Ίσως είναι η στιγμή όπου πρέπει να επικαλεστούμε την ρήτρα για την συσχέτιση με τα οικονομικά στοιχεία» πρόσθεσε.
Σημειώνεται πως η επόμενη συνάντηση των αξιωματούχων της Fed έχει προγραμματιστεί για τις 28 με 29Οκτωβρίου. 
Πηγή: Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου