Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Προς την ΟΤΕ TV τα δικαιώματα των Champions League-Europa League

ΟΤΕ-Forthnet σημειώσατε 1. Η κόντρα μεταξύ των δύο εταιρειών για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League και του Europa League της τριετίας 2015-18 αναδεικνύει, σύμφωνα με πληροφορίες, νικήτρια τη συνδρομητική τηλεόραση του Οργανισμού. 


Καταθέτοντας μία σημαντικά υψηλότερη προσφορά έναντι του ανταγωνισμού, ο ΟΤΕ βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποκτήσει (σ.σ. μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και επίσημα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού) τα δικαιώματα των δύο μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων για την περίοδο 2015-18. 

Συγκεκριμένα, όλα δείχνουν πως από την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 η ΟΤΕ ΤV θα μεταδίδει τους αγώνες της Τρίτης (η Nova θα συνεχίσει να τους μεταδίδει ως τον ερχόμενο Μάιο), ενώ για τους αγώνες της Τετάρτης, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, με την ΝΕΡΙΤ και τον ΑΝΤ1 να είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι από τα ελεύθερα κανάλια. Σημειώνεται πως βάσει των όρων της ΤΕΑΜ ένα ελεύθερο κανάλι θα πρέπει να μεταδίδει έναν αγώνα Champions League κάθε Τετάρτη. 

Όσο για τα παιχνίδια του Europa League, όλοι οι αγώνες θα μεταδίδονται από τον OTE TV που, όπως φαίνεται, θα παραλάβει τη σκυτάλη από τον ΑΝΤ1 που μετέδιδε μέχρι σήμερα τα παιχνίδια.

Αν και είναι νωρίς ακόμη να διατυπωθούν ασφαλείς εκτιμήσεις, η εξέλιξη αυτή εφόσον επιβεβαιωθεί και επίσημα θα αλλάξει από την αρχόμενη χρονιά το τηλεοπτικό τοπίο, τουλάχιστον στο αθλητικό σκέλος, με την OTE TV να ισχυροποιείται σε μεγάλο βαθμό. Ο OTE TV έχει ήδη αποκτήσει τα δικαιώματα τεσσάρων μεγάλων πρωταθλημάτων (Premier League, Primera Division, Bundesliga, Serie A, ωστόσο τα δικαιώματα μετάδοσης για το ισπανικό και γερμανικό πρωτάθλημα λήγουν φέτος και στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει εκ νέου η διαγωνιστική διαδικασία) και πλέον... θα παίξει μπάλα και στην κορυφαία διασυλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη. 

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η τηλεοπτική πλατφόρμα της OTE TV διαθέτει περί τις 320 χιλιάδες συνδρομητές, ενώ η Nova έχει ξεπεράσει τους 500 χιλιάδες συνδρομητές.


Πηγή:http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2123971

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου