Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΕΛΒΑΛ Α.Ε. ΚΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΕΜ Α.Ε.


Αποφασίστηκε εκ νέου η συγχώνευση της ΕΛΒΑΛ με τη θυγατρική της ΕΤΕΜ

         

Ακολουθεί η ανακοίνωση:


Σε συνέχεια των από 29/8/2014 αποφάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων των εταιριών ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ και ΕΤΕΜ Α.Ε., ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΑΦΡΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ σχετικά με την συγχώνευσή τους με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών, ενέκριναν την 1/10/2014 το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης που θα υποβληθεί προς έγκριση στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.


Σύμφωνα με το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης οι μέτοχοι της ΕΤΕΜ θα ανταλλάξουν 6 μετοχές της ΕΤΕΜ που κατέχουν με 1 νέα μετοχή της ΕΛΒΑΛ, οι δε μέτοχοι της ΕΛΒΑΛ θα διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό μετοχών που κατέχουν. Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής καθορίσθηκε με βάση Εκθέσεις των ανεξάρτητων εκτιμητών RSM Greece SA και Deloitte Business Solutions S.A. οι οποίοι πραγματοποίησαν τις αποτιμήσεις των εταιριών.


Τα ανωτέρω τελούν υπό την έγκριση των Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων των δύο εταιριών, εντός των προθεσμιών που ορίζονται από τις σχετικές διατάξεις του Ν. 2190/20 για την έγκριση της συγχώνευσης, οι οποίες θα συγκληθούν μετά από τις σχετικές καταχωρίσεις από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου