Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ευλογώντας τα γένια μας........Πέρασαν τα stress test οι Ελληνικές τράπεζες.......

Από τις 10 Αυγούστου γράφαμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία Α΄ τριμήνου 2014 - τότε - αλλά και με βάση τα εγκεκριμένα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών από τη DG Comp σε συνδυασμό με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στις οποίες είχαν προβεί, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αποτελούσε ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ, το αναφέραμε στην ανάρτηση με τίτλο «Ποιο τραπεζικό σύστημα είναι πιο υγιές από το Ελληνικό ?».


Και όλα αυτά ενώ σχεδόν την ίδια εποχή το Δ.Ν.Τ. ανέβαζε τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών στα 20 δις € ενώ ελάχιστοι ξένοι κι εγχώριοι αναλυτές πίστευαν σε αυτό το σενάριο.

Στις 14 Αυγούστου αναφέραμε τις δικές μας απόψεις για τις «ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ...»


Στις 31 Αυγούστου και με την έκδοση των στοιχείων των αποτελεσμάτων του Β' τριμήνου επανήλθαμε με τίτλο: «Συγκεντρωτικά στοιχεία συστημικών τραπεζών Α΄ 6μηνο 2014» το οποίο επιβεβαίωνε τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας.


Στις 24 Σεπτεμβρίου επανήλθαμε, μιας και προστέθηκε η πρώτη διάταξη για τον αναβαλλόμενο φόρο που ενίσχυε υπέρ του δέοντως τα παραπάνω στοιχεία, ενώ στις 12 Οκτωβρίου ο Μάνος, σε μια άκρως εμπεριστατωμένη ανάλυση με τίτλο «Ανάλυση: Δανειακό Χαρτοφυλάκιο Συστημικών Τραπεζών» κατέληγε στα ίδια συμπεράσματα.


Σε  όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσαμε να αναλύσουμε τους μύθους που κυκλοφορούσαν στα ΜΜΕ αλλά και διάφορα "πεφωτισμένα" ιστολόγια για την πτώση του Χρηματιστηρίου «Παντού υπάρχει ένας Μύθος.....στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και την σχετική ειδησεογραφία πάντως υπάρχουν πολλοί........» σε σημείο να καταντάμε κουραστικοί και γραφικοί.........


Τελικά όταν στηρίζεσαι στα στοιχεία και προσπαθείς να είσαι αντικειμενικός, το αποτέλεσμα είναι σίγουρο και δεδομένο..........


Προσεχώς: Τι εξελίξεις αναμένουμε μετά την επιτυχία των stress test και του AQR.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου