Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Επιστροφή στην Ανάπτυξη μετά από χρόνια........

Ανακοινώθηκαν σήμερα, από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. οι τριμηνιαίοι Εθνικοί λογαριασμοί  του 3ου τριμήνου 2014 (εκτιμήσεις) καθώς και τα αναθεωρημένα στοιχεία από το 1ο τρίμηνο 1995 έως και το 2ο τρίμηνο 2014.


Το Α.Ε.Π. σε όρους όγκου παρουσίασε άνοδο κατά 1,70% με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, ενώ επίσης άνοδο παρουσίασε και με βάση τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία κατά 0,70% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2014.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΣΤΑΤ εποχικά διορθωμένα στοιχεία δεν εξήγαγε από το 2011, άρα είναι μη συγκρίσιμα με τις προηγούμενες ανακοινώσεις της αρχής.


Ίσως το πιο ευχάριστο νέο των τελευταίων ετών, μετά το θετικό Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών του εξαμήνου και την τελευταία αναθεώρηση των στοιχείων για τον Τουρισμό από τον ΣΕΤΕ.

Την παραπάνω χαρά έρχονται να μετριάσουν δύο παρατηρήσεις:

Α) Αναρωτιέμαι σε τι επίπεδα ανάπτυξης θα βρισκόμασταν εάν η, στα όρια της ανικανότητας, συγκυβέρνηση είχε προχωρήσει τάχιστα, στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, η δικαιοσύνη ΔΕΝ έβαζε προσκόμματα σε μεγάλες επενδύσεις όπως αυτές τις COSCO στο λιμάνι του Πειραιά ή της αντίστοιχης του Ελληνικού, η γραφειοκρατία του Σοβιέτ δεν ανέστειλε επί δεκαετίες επενδύσεις όπως αυτή του Cavo Sidero ή παλιότερα του Costa Navarino και αντίστοιχα είχαν προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς οι ιδιωτικοποιήσεις σε περιουσία του Δημοσίου που είχε καταντήσει καθιμαγμένος σκουπιδότοπος (Αφάντου, Κασσιόπη κ.λ.π) ή το σπιτάκι του κάθε "πικραμένου" Δημοσιοκηφήνα όπως στην περίπτωση της Πλάκας.  

Β) Διάβαζα σήμερα σε όλα τα ΜΜΕ τους σχολιαστές που ανήκουν στον χώρο της παλαβής αριστεράς αλλά και της λαϊκίζουσας δεξιάς σε πλήρη σύμπνοια με τους αριστερο/δεξιο φασίστες να οδύρονται γοερά για το "κακό" που μας βρήκε......


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου