Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Εγκρίθηκε ο φιλικός διακανονισμός μεταξύ COSCO και Ο.Λ.Π. Α.Ε........ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Στην έγκριση του νέου αναθεωρημένου, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κειμένου του Σχεδίου Β' Τροποποίησης μέσω φιλικού διακανονισμού του έργου κατασκευής του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ κτλ., επένδυσης 230 εκατ. ευρώ προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο αναθεωρημένο κείμενο θα τεθεί υπόψη της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, η οποία συνέρχεται εκ νέου αύριο, Τρίτη, 25 Νοεμβρίου, ώρα 12.00, εξ αναβολής, οπότε αναμένεται να γίνει αποδεκτό ενώ το τελικό κείμενο ως σχέδιο νόμου θα αποσταλεί από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στη Βουλή μετά την κύρωση του οποίου και τη δημοσίευσή του σε ΦΕΚ θα τεθεί σε ισχύ.

Επισημαίνεται ακόμη ότι το κατασκευαστικό έργο του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ, του Προβλήτα Πετρελαιοειδών του ΟΛΠ ΑΕ και ο εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ αναμένεται να ολοκληρωθούν το αργότερο το 2021, οπότε και η δυναμικότητα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του λιμένα Πειραιά, στο οποίο λειτουργούν ως διαχειριστές η ΣΕΠ ΑΕ και ο ΟΛΠ ΑΕ, αναμένεται να ξεπεράσει τα 7.200.000 TEU (κιβώτια).

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι«όπως είναι γνωστό με τη Συμφωνία αυτή: Ο παραχωρησιούχος αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 230.000.000 € στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ ΑΕ στα τμήματα των Προβλητών που του έχουν παραχωρηθεί ή του παραχωρούνται (Δυτικός Προβλήτας ΙΙΙ). Αυξάνονται σημαντικότατα τα έσοδα από παραχωρήσεις για την εταιρεία μας, αφού η δυναμικότητα αυξάνεται από 3.700.000 TEU σε 6.200.000 TEU παραμένοντος σταθερού του ποσοστού είσπραξης επί των ενοποιημένων εσόδων της ΣΕΠ ΑΕ στο 24,5%».

Επίσης, πρόσθεσε ο κ. Ανωμερίτης, «καθίσταται το λιμάνι του Πειραιά ένα εκ των πλέον σημαντικών λιμένων της Ευρώπης στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων. Η Καθαρά Παρούσα Αξία της νέας σύμβασης θα κυμαίνεται πλέον μεταξύ 860 έως 1.050 εκατ. ευρώ και αποφεύγεται κάθε δικαστική εμπλοκή με την εταιρεία "ΣΕΠ ΑΕ" λόγω των απαιτήσεών της, οι οποίες συνδέονται με την οικονομική κρίση και τη μη μετακίνηση του Προβλήτα και των δικτύων Πετρελαιοειδών, συμβατικής ευθύνης του ΟΛΠ ΑΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου