Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η παρανομία έχει χρώμα και είναι ταξική; ή απλά είναι πολλά τα ψηφαλάκια σύντροφε;


Φίλος του blog μου έστειλε το παρακάτω κείμενο.....το δημοσιεύω αυτούσιο

Αφορμή για την παρούσα ανάρτηση γεγονότα που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα και έδωσαν μια άλλη "νότα" στις λέξεις παρανομία, παρανομώ, υποστηρίζω τους παρανόμους κ.λ.π.  Τελευταίο από αυτά είναι τα σημερινά γεγονότα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών  και η στήριξη που έλαβαν οι προσπαθούντες την κατάληψη εκτός κοινοβουλίου, από πολιτικές νεολαίες κομμάτων και φυσικά εντός κοινοβουλίου από πολιτικά κόμματα.


Πολλάκις αναρωτήθηκα

- Γιατί κάποιοι θεωρούν καταπίεση, την εφαρμογή των νόμων;

-  Γιατί θεωρούν "δημοκρατικό" δικαίωμα όταν κάθε φασίζουσα μειοψηφία απαιτεί να της επιτρέπεται να παρεκκλίνει του νόμου, ασχέτως των καταστροφών, κλοπών και οτιδήποτε άλλο διαπράττει;

- Γιατί θεωρούν "δημοκρατικό" δικαίωμα την κατάληψη δημοσίου χώρου και την απαγόρευση εισόδου σε αυτόν σε οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί τους;

- Γιατί θεωρούν "δημοκρατικό" δικαίωμα την απαγόρευση της διάδοσης ιδεών και μάλιστα στο χώρο του οποίου ο σκοπός της ύπαρξης είναι ακριβώς αυτός, δηλαδή η διάδοση των ιδεών;

Προσθετικά σε όλα αυτά λειτουργεί, η προάσπιση του κάθε είδους λωποδύτη και πλαστογράφου από βουλευτές του κοινοβουλίου με την δικαιολογία ότι ο "καημένος θα χάσει την σύνταξη του" λες και  ο "καημένος" δεν πήρε την θέση κάποιου άλλου ο οποίος θα την δικαιούνταν αξιοκρατικά.

Άλλες ειδήσεις παρόμοιου περιεχομένου είχαμε λίγο καιρό πριν με την καταπάτηση ακινήτων στην Πλάκα από υπαλλήλους του Υπ.Πολιτισμού στους οποίους είχε ανατεθεί η φύλαξη τους ή η ανοχή της πολιτείας στην, με δικαστική απόφαση, απομάκρυνση των Ρομά από το νομισματοκοπείο.

Επίσης το θέατρο του παραλόγου παίχτηκε για άλλη μια φορά στα Πανεπιστήμια όταν 30-40 μπαχαλάκηδες προσπάθησαν να ακυρώσουν τη σύνοδο της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ και όταν δεν τα κατάφεραν έτρεξαν Βουλευτές να τους συνδράμουν στην αλητεία.

Σε όλα αυτά η επίφαση που χρησιμοποιείται για να δικαιολογηθούν οι παρανομούντες, είναι συγκεκριμένη, αφού δεν πιάνουν τους μεγάλους, ε! γιατί να πιάσουν τους μικρούς;

Η εξίσωση αυτή μας έχει φτάσει στο σημείο να θεωρούμε την παραβατικότητα ως κάτι απολύτως δικαιολογημένο και ανεκτό.  Άσχετα εάν αυτό αποβαίνει εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και προς όφελος του παρανομούντος.

Ο κος βουλευτής που δικαιολογούσε τη χρήση του πλαστού πιστοποιητικού από την καθαρίστρια, ποτέ δεν μας είπε εάν θα "πάρει ποτέ σύνταξη" αυτός που έχασε τη θέση, άλλωστε εκείνος δεν το έμαθε ποτέ οπότε δεν μπορεί να συγκινηθεί ως υποψήφιος ψηφοφόρος.  

Ο ίδιος βουλευτής ξιφούλκησε υπέρ των παρανόμως διορισθέντων σε Δήμο, ενώ με την ιδιότητα του δικηγόρου είχε αποφανθεί ότι δεν δικαιούνταν νομιμοποίηση.  Βέβαια σήμερα το ΑΣΕΠ έβγαλε απόφαση-πιλότο με την οποία κρίνει παρανόμους όλους τους αντίστοιχους διορισμούς (Αποφ. 590/14-11-2014 Γ΄ τμήμα) αναμένουμε τον Βουλευτή να ξξιφουλκήσεικαι πάλι για τους "καημένους" πλαστογράφους.

H μικροπαραβατικότητα σαν πράξη μπορεί να έχει μικρό κόστος, αθροιζόμενη όμως δημιουργεί κόστη τεράστια κόστη. Μπορεί ο κάθε πεθαμένος "συνταξιούχος" να είχε μικρό κόστος αλλά οι δεκάδες χιλιάδες αντίστοιχοι αθροιζόμενοι δημιούργησαν ένα τεράστιο νούμερο.

Τελικά μάλλον οι παρανομούντες με κάθε μορφή μεταφρασθούν σε ψηφαλάκια είναι πολλοί μα πάρα πολλοί για να τα βάλουν μαζί τους......

Πολλά τα ψηφαλάκια σύντροφε.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου