Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Τα καλά νέα της εβδομάδας που μας πέρασε........

Μετά από πολύ καιρό η εβδομάδα που πέρασε μας επιφύλασσε αρκετά καλά νέα σε πολλούς τους τομείς της Ελληνικής Οικονομίας.


Κατ' αρχήν και στο μακροοικονομικό επίπεδο είχαμε την αναθεώρηση των στοιχείων του Α.Ε.Π. από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. που μας έδειξε ότι η Ελλάδα εδώ και δύο τρίμηνα έχει ξεπεράσει την εξαετή(;) ύφεση και έχει μπει σε περίοδο ανάκαμψης της οικονομίας.


Στη συνέχεια και στο επίπεδο των επενδύσεων ακούσαμε ευχάριστα το ξεμπλοκάρισμα από το Ελεγκτικό Συνέδριο της επένδυσης στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και την υπογραφή της σύμβασης με τη Lamda Development.

Μια επένδυση ύψους άνω των 7 δις € η οποία θα αλλάξει το πρόσωπο της Αττικής αλλά και τον παγκόσμιο επιχειρηματικό και τουριστικό χάρτη, μετατρέποντας ένα σκουπιδότοπο σε ένα πάρκο ποικίλων λειτουργιών και παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Βέβαια υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν ώστε να ξεκινήσει η επένδυση.  Ας ελπίσουμε να γίνουν άμεσα και όχι απλώς το συντομότερο δυνατό.

Μάθαμε επίσης ότι το Σ.τ.Ε. έδωσε το πράσινο φως για την εκκίνηση μιας τεράστιας επένδυσης στην θέση Κασσιόπη της Κέρκυρας η οποία μόλις είχε ιδιωτικοποιηθεί και βρισκόταν υπό την αίρεση του ανωτάτου δικαστηρίου μιας και έξι, ναι καλά ακούσατε έξι, κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν σε αυτό για να την ακυρώσουν, όπως συνήθως γίνεται σε οποιαδήποτε επένδυση προσπαθεί να ξεκινήσει στη χώρα μας.

Άλλος ένας σκουπιδότοπος θα αναπτυχθεί και θα αποτελέσει τουριστική κορωνίδα της χώρας.

Τέλος έγινε γνωστό, δια στόματος του Γ.Γ. Στρατηγικών Επενδύσεων  ότι δύο τουριστικές επενδύσεις, ύψους 700 εκ. €, ξεκινούν άμεσα.

Δεν θα έπρεπε να παραλείψουμε την πληροφόρηση που έχουμε ότι στις 25 Νοεμβρίου και κατά πάσα πιθανότητα λύνεται το θέμα με τα της επένδυσης της COSCO στον προβλήτα ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά.

Στις θετικές ειδήσεις θα πρέπει να προσθέσουμε και την ανακοίνωση ότι εντός της εβδομάδος ανακοινώνεται, το πιθανότερο την Πέμπτη, ο προτιμητέος επενδυτής στον οποίο θα γίνει η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων μετά από παλινωδίες 2 ετών περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου