Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Σταθάκηδες, Γαβρίληδες, Νικολούζοι και Γαλιατσάτοι.....ένα μίζερο ΟΧΙ σε οποιαδήποτε επένδυση......

Αφορμή για τη σημερινή ανάρτηση αποτέλεσαν οι δήλωσεις του Βουλευτή κου Σταθάκη για την παραχώρηση των αεροδρομίων ο οποίος μας είπε ότι είναι «Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» η συγκεκριμένη παραχώρηση.

Τι κι αν το δημόσιο παίρνει 1,234 δις € εφάπαξ ενώ θα λαμβάνει ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκ. €, ενώ ο επενδυτής θα προβεί σε επενδύσεις ύψους 330 εκ. € σε μια τριετία και συνολικά δεσμεύεται για επιπλέον επενδύσεις 1,4 δις € για τα επόμενα 40 χρόνια;

Για τον κο Σταθάκη «η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά της αντίθεση μας σε αυτή» άλλωστε ο συγκεκριμένος κύριος ξέρει εκ των προτέρων ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται αντιτίθενται στην εκποίηση τους» δεν μας είπε; τους ρώτησε εάν θα έβαζαν τα λεφτά για τις συγκεκριμένες επενδύσεις και εάν θα έδιναν τα συγκεκριμένα χρήματα στο δημόσιο εάν τους το ζητούσε; Να υποθέσω πως όχι, ε;΄

Μάλλον ο κος Σταθάκης, και η παρέα του Νικολούζου και του Γαλιατσάτου - το ποιόν τους αναφέρεται πιο κάτω - προτιμούν εικόνες όπως αυτές που μας προσέφερε η Υ.Π.Α. σε μια από τις πύλες-πρεσβευτές της χώρας μας στην παγκόσμια κοινότητα που υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.








Στη συνέχεια είχαμε δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά σε σχέση με την υπερψήφιση από τη Γ.Σ. του Ο.Λ.Π. του φιλικού διακανονισμού ο οποίος θα φέρει μια τεράστια επένδυση στον Πειραιά τα αποτελέσματα της οποίας θα είναι:

- η μετατροπή του Πειραιά σε κύριο διαμετακομιστικό κέντρο κολοσσών της παγκόσμιας βιομηχανίας όπως η HP, η HEWAEI. η ΖΤΕ, η SONY, η Samsunng και άλλες.

- Κολοσσοί μάλιστα στην αιχμή της τεχνολογίας που εάν το Ελληνικό κράτος καταφέρει το ελάχιστο δεν θα είναι δύσκολο να μετατρέψουν την ευρύτερη περιοχή σε κέντρο επισκευών υψηλής τεχνολογίας ή συναρμολόγησης των προϊόντων τους.

- Γεωπολιτική αναβάθμιση.

- 700 άμεσες θέσεις εργασίας μόνο στο λιμάνι,

- Επένδυση 230 εκ. € εκεί που σήμερα είναι νερό μιας και δεν υφίσταται παραγωγική δομή, την οποία και θα δημιουργήσουν οι Κινέζοι,

Όλα αυτά βέβαια είναι "λίγα" για τον κο Γαβρίλη ο οποίος και φυσικά τα καταγγέλει στον Ελληνικό λαό.  Ο άνθρωπος καταφέρνει να ξεπερνάει τη γελοιότητα με μεγάλη άνεση όταν δηλώνει: «Εξαφανίζουν μια δημόσια επιχείρηση, κερδοφόρα, όπως είναι o ΟΛΠ, που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον...»

Ας του εξηγήσει κάποιος ότι ο ΟΛΠ όχι απλά δεν είναι κερδοφόρος αλλά αντίθετα είναι πλήρως ζημιογόνος εάν αφαιρεθούν οι εισπράξεις που κάνει από την COSCO αβρόχοις ποσίν ετησίως.  Στον πίνακα 1 μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα ανά λειτουργικό τομέα δραστηριότητας για τη περίοδο που έληξε την 30η Ιουνίου 2014 και 2013 αναλύονται ως εξής:


Όσο για το δημόσιο "συμφέρον" του συγκεκριμένου κυρίου μάλλον θα πρέπει είτε να έχετε κάνει οποιαδήποτε εξαγωγή είτε να ρωτήσετε κάποιον εκτελωνιστή ή ναυτιλιακό διαχειριστή για τα δεκάδες φακελάκια που έπρεπε να καταθέσεις στους "υπερασπιστές" του δημοσίου "συμφέροντος" για οποιαδήποτε εισαγωγή ή εξαγωγή.

Ο κύριος Γαβρίλης βέβαια δεν πτοείται και συνεχίζει: «Είναι τέτοια η σπουδή τους, που αγνοούν ακόμα και τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και υποχωρούν μπροστά στις αξιώσεις της Cosco αποδεχόμενοι να μην πληρώνει καν το «ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα».

Μήπως κάποιος να ενημερώσει τον συγκεκριμένο αγράμματο ότι πουθενά το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ανέφερε κάτι τέτοιο αλλά αναφερόταν σε συγκεκριμένο έσοδο;  Μήπως κάποιος να τον ενημερώσει - πριν γελοιοποιηθεί περαιτέρω - ότι ήδη η COSCO πληρώνει πολύ περισσότερα από το ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα και με φυσικά αναπτύσσεται συνέχεια;

Βέβαια ο κος Γαβρίλης δεν αποτελεί μοναδική εξαίρεση.


Αν δούμε δύο μέρες μόνο πριν, στην εκδίκαση της ένστασης που συζητήθηκε ενώπιον του Σ.τ.Ε. για την παραχώρηση και την αξιοποίηση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα οι ενιστάμενοι που "κόπτονται" και πάλι για το δημόσιο "συμφέρον" δηλαδή να παραμείνει πλήρως αναξιοποίητο το συγκεκριμένο διαμάντι ήταν η Περιφερειακή παράταξη "ΑΝΑΣΑ" του νυν περιφερειάρχη κου Γαλιατσάτου και η δημοτική παράταξη "Εμπρός για την Κέρκυρα" που στήριξε τον συνδυασμό του κου  Νικολούζου νυν δημάρχου Κέρκυρας.  

Μην ρωτήσετε σε ποιο πολιτικό σχηματισμό ανήκουν αμφότεροι μια ματιά στα στοιχεία του ΥΠ.ΕΣ. θα σας τους καταδείξουν εάν δεν το έχετε μαντέψει ήδη.  Μάλλον οι κ.κ. Δήμαρχος και Περοφερειάρχης ορέγονται ή έχουν ήδη κάποια βιλίτσα στην περιοχή;



Τέλος διαβάσαμε τις μόλις εχθές την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την παραχώρηση του στρατοπέδου Παύλου Μελά στον Δήμο κατά 280 στρ., το Ταμείο Εθνικής Άμυνας κατά 52 στρ. και τη Μητρόπολη Νεάπολης και Σταυρούπολης  κατά 8 στρ.  

Τι μας λέει η ανακοίνωση: «Είναι προφανές πως αυτή η σύμβαση, με δεδομένη την οικονομική αδυναμία του Δήμου να διαμορφώσει και να συντηρήσει τον εγκαταλελειμμένο αυτό χώρο, οδηγεί στην εμπορευματοποίηση και τσιμέντωση, μέσω συμβάσεων παραχώρησης του σε ιδιώτες (πρόγραμμα JESSICA για αστικές αναπλάσεις)»

Με λίγα λόγια προτιμούνε να παραμείνει μια έκταση, στην καρδιά  της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνουσα ιστορικά κτίσματα που καταρρέουν, εγκαταλελειμμένη και άντρο παρανομίας παρά να αξιοποιηθεί προς όφελος των δημοτών με αντίστοιχα κέρδη για το Δήμο.

Ενώ παρακάτω μας λένε: «Ακόμη πιο σαφείς είναι οι προθέσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με την ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ, των 450 στρεμμάτων των στρατοπέδων Μ. Αλεξάνδρου και Παπακυριαζή στο κέντρο της ιδιαίτερα υποβαθμισμένης περιβαλλοντικά Δυτικής Θεσσαλονίκης». 

Να ενημερώσουμε εδώ ότι τα παραπάνω εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα προορίζονται ως χώροι στους οποίους θα εγκατασταθούν κέντρα Logistics για την υποστήριξη του Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Κοινός παρονομαστής: Άρνηση σε οποιαδήποτε επένδυση οσοδήποτε αποδοτική και κερδοφόρα να είναι στο όνομα κάποιων αντιδρώντων οι οποίοι βαφτίζονται ως «τοπική κοινωνία» ή «φορείς» ή οτιδήποτε άλλο.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε ότι οι συγκεκριμένες αρνήσεις επενδύσεων είναι αποκλειστικά των 3 τελευταίων ημερών και δεν μπαίνω στον πειρασμό να ψάξω για στοιχεία για επενδύσεις όπως το Ελληνικό, ο ΟΠΑΠ,  οι Σκουριές, ο TAP και οποιαδήποτε άλλη επένδυση.

Αναρωτιέμαι πολλές φορές πως αυτοί οι άνθρωποι θα φέρουν θέσεις εργασίας ή μήπως ακριβώς αυτός είναι ο φόβος τους; Μήπως τελικά δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και τότε το όνειρο στο σταλινικό παλαιοκομουνιστικό μυαλό τους για «επαναστάσεις» και «καταλήψεις ανακτόρων» από το popolo περάσει ανεπιστρεπτί.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου