Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Αποφάσεις Γ.Σ. για την Alpha, την Eurobank και την ΕΤΕ

Διεξήχθησαν σήμερα οι Γ.Σ. των μετόχων της Alpha Bank, της Eurobank και της ΕΤΕ, οι οποίες αφορούσαν την έγκριση του αιτήματος για πιθανή χρήση του αναβαλλόμενου φόρου και τη μετατροπή του σε φορολογική απαίτηση εφόσον χρειασθεί.

Και στις τρεις περιπτώσεις η μετατροπή εγκρίθηκε.

Ο Πρόεδρος της Alpha Bank δήλωσε:

«Ο όμιλος της Alpha Bank θα χρησιμοποιήσει το όφελος από την αναγνώριση του αναβαλλόμενου φόρου μόνο εάν υπάρξουν ζημίες. Ωστόσο η ιδιαίτερα ισχυρή κεφαλαιακή θέση της τράπεζας, όπως αποδείχθηκε από τα πρόσφατα κεφαλαιακά stress tests της ΕΚΤ, σε συνδυασμό με τις ήδη θετικές ενδείξεις για ανάκαμψη της οικονομίας, αποδεικνύει ότι η τράπεζα δεν θα χρειαστεί το συγκεκριμένο κεφαλαιακό μαξιλάρι. Έπρεπε όμως να πάρουμε την έγκριση της γενικής συνέλευσης για να διασφαλίσουμε τους μετόχους».

(σ.σ. Και γιατί να χρειασθεί άλλωστε; μια ματιά στα αποτελέσματα εννεαμήνου της όπως τα "είδε"και μας τα μετέφερε ο Μάνος, αρκεί για να σε πείσει για το αληθές της δήλωσης)

Ο Πρόεδρος της Eurobank εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του συνόλου των ελληνικών τραπεζών στα πρόσφατα stress tests που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ο αναβαλλόμενος φόρος δημιουργεί μαξιλάρι 1,1 δισ. ευρώ, ενισχύοντας τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας κατά 318 μονάδες βάσης.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ δήλωσε:

«Η Εθνική έχει πλεόνασμα κεφαλαίων ακόμη και με το ακραίο σενάριο των stress tests και χωρίς τον αναβαλλόμενο φόρο, ενώ καταγράφει οργανική κερδοφορία για όγδοο συνεχές τρίμηνο.

Στο πλαίσιο αυτό, η τράπεζα δεν θα χρειαστεί να αξιοποιήσει την ευχέρεια συνυπολογισμού του αναβαλλόμενου φόρου στα εποπτικά κεφάλαια. Η έγκριση υπαγωγής στο καθεστώς έγινε από τη Γενική Συνέλευση ώστε να υπάρχει κεφαλαιακό "μαξιλάρι"».
Να σημειώσουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει συγκαλέσει αντίστοιχη Γ.Σ.΄
πηγή:Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου