Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Στην Αθήνα Μοσκοβισί - Κατάινεν πριν από το κρίσιμο Eurogroup

Στην Ελλάδα αναμένεται να έρθουν όπως δήλωσαν ο αντιπρόεδρος της Commision Jurki Katainen και ο επίτροπος Pier Moscovici.

Σημαντικό να πούμε ότι ο μεν αντιπρόεδρος είναι αρμόδιος για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα ενώ ο επίτροπος είναι αρμόδιος για τις δημοσιονομικές και οικονομικές υποθέσεις, τη φορολογία και τα τελωνεία.



Με λίγα λόγια με την επίσκεψη τους έχουμε ουσιαστικά την αντικατάσταση της τρόικα σε ανώτατο πλέον επίπεδο ενώ δεν θεωρώ απίθανο να συνοδεύονται και από εκπρόσωπο της EKT.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, μια πρώτη συζήτηση για την ελληνική υπόθεση θα γίνει στο Eurogroup της Πέμπτης.

«Γνωρίζουμε τις επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, έχοντας υπόψιν τη συνοχή της Ευρωζώνης, θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να συνεχίσει τις, μεταρρυθμίσεις, θα τη βοηθήσουμε να βγει στις αγορές, θα το κάνουμε με έναν φιλικό τρόπο, αλλά πάντα λαμβάνοντας υπόψιν του κανόνες μας».

Ο κ. Μοσχοβισί είπε επίσης ότι πολλά έχουν γίνει, πρέπει όμως να γίνουν περισσότερα.

«Συζητάμε με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση και την αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος μεταρρυθμίσεων».

Από την πλευρά του ο κ. Κατάινεν τόνισε ότι ο μέσος πολίτης μπορεί μεν να μην αντιλαμβάνεται και να μην επικροτεί τις μεταρρυθμίσεις, ωστόσο το γεγονός ότι η πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2015 είναι πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μ.ο. δίνει μια ελπίδα ότι οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου