Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Ε.


Στις 14:45 η απόφαση για τα επιτόκια.
_____________________________
Upd: Αμετάβλητα τα επιτόκια:

i) Κύριας Αναχρηματοδότησης:0,05%
ii) Αποδοχής Καταθέσεων: -0,20%
iii) Διευκ. Οριακής Χρηματοδ.: 0,30%
________________________________________________________________
Στις 15:30 η καθιερωμένη μηνιαία συνέντευξη τύπου του Draghi.


Οι πιθανότητες ανακοίνωσης σήμερα ενός Ευρωπαϊκού QE είναι μικρές και θα αποτελέσει έκπληξη για τις αγορές, επισημαίνουν όλα τα Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία.  (βέβαια το απίθανο πολλές φορές γίνεται πολύ πιθανό.....και παρά τα καιρούς δημοσιεύματα πλησιάζουμε ή είμαστε ήδη στο πολύ πιθανό....θα φανεί......)

Το πιο πιθανό (;) είναι ο super Mario να επιμείνει στην ποσοτική χαλάρωση και στο λεκτικό του ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στη φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσει για τον πληθωρισμό, την ανάπτυξη καθώς και τα πλάνα για την επόμενη μέρα της ECB.  Ένα άλλο σημείο είναι εάν θα επιμείνει στη θέση για την αύξηση του ενεργητικού της Τράπεζας.

Πιθανή αλλά όχι σίγουρη η αναφορά του στο Ελληνικό ζήτημα.......

Ενισχυτική της θέσης του Draghi για την ποσοτική (και ποιοτική;) χαλάρωση είναι η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία ειρήσθω εν παρόδω προτρέπει στην ποσοτική χαλάρωση συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών ομολόγων.

Πιθανή αλλά όχι σίγουρη η αναφορά του στο Ελληνικό ζήτημα και στις διαπραγματεύσεις για την επόμενη μέρα του μνημονίου καθώς και στην πιθανή αναφορά του σε ποιοτική χαλάρωση όπως είχε αφήσει - με άκομψο τρόπο - να διαρρεύσει η ΤτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου