Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Βγήκαν πλέον τα χατζάρια κι ο ένας προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες στον άλλο λίγο πριν την πτώση....

Ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται εγκλωβισμένη απέναντι στην προεκλογική της παροχολογία, τις απαιτήσεις των δανειστών για να απελευθερώσουν κεφάλαια του προγράμματος διάσωσης, την ταμειακή ρευστότητα η οποία έχει μηδενιστεί αντιμετωπίζει και το κυριότερο πρόβλημα, τις εσωκομματικές φατρίες, τα καπετανάτα και κυρίως τις ίδιες τις συνιστώσες.

Είναι γνωστές οι θέσεις, εδώ και καιρό της αριστερής πλατφόρμας του Αγιατολάχ Δραχμαζάνι, που επιδιώκει τη ρήξη με οτιδήποτε δυτικό και
φαντασιωνόμενος την εγκαθίδρυση καθεστώτος αντιστοίχου της Αλβανίας του Χότζα.  Η συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτελεί το αναχρονιστικότερο και το κομμάτι ακριβώς του ΣΥΡΙΖΑ που πρεσβεύει τον ολοκληρωτικό φασισμό.

Χαρακτηριστικές οι υποκλίσεις του Αγιατολάχ Δραχμαζανί σε οτιδήποτε Ρωσικό με εξέχουσα στιγμή την υπόκλιση στον υπάλληλο του Putin και πρόεδρο της Gazprom.

Κατά καιρούς είχαμε προειδοποιητικές βολές από μια άλλη συνιστώσα, την ΚΟΕ (Κομμουνιστική οργάνωση Ελλάδος) που ευτυχώς δεν εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο.

Από εχθές ξεκίνησε ένας κυκεώνας αλληλοκατηγοριών που θυμίζει καθεστώτα υπό κατάρρευση.

Ο Νταβανέλος της ΔΕΑ (Διεθνή Εργατική Αριστερά) σε ένα κρεσέντο ολοκληρωτισμού, ζήτησε την προκήρυξη εκλογών ρήξης και κατηγόρησε ευθέως την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (εδώ)για παραχωρήσεις πέραν του "προγράμματος" της Θεσσαλονίκης, το οποίο "ξεθωριάζει".

Ο Μητρόπουλος από το πρωί ρίχνει βολές εναντίον του Βαρουφάκη αλλά και του Τσίπρα, όταν από βήματος της Βουλής είπε χαρακτηριστικά:

«Από όσα είπατε τα εξαιρετικά, το πιο αποκαλυπτικό είναι ότι υπάρχει αδυναμία επαναδιεκδίκησης του 1,9 δισεκατομμυρίου. Φαίνεται ότι αυτό στηρίζεται σε επαχθή όρο της Συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου για να μην μπορούμε με αυτό που είπατε πια, αφού το έχουν γράψει τα Κοινοβούλια. Συνεπώς, είναι το πιο αποκαλυπτικό που μας είπατε».

Ο Λαπαβίτσας, συντασσόμενος με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ζήτησε την επέκταση της εξεταστικής επιτροπής του μνημονίου και για τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ και του Βαρουφάκη.

Ενώ ο Μαρδάς διαπίστωσε ότι «Η απόφαση για εκλογές κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, που είναι και η πιο ζωντανή περίοδος της χρονιάς, ήταν μια λάθος επιλογή......»

Το κομματικό «κουτί της Πανδώρας» του Μπαξεβάνη, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Έχει ο ΣΥΡΙΖΑ Μπαλτάκο;» επιτιθέμενο στον Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλοντας τον για φίμωμα βουλευτών και αντιδημοκρατικές διαδικασίες.  Δηλαδή βάλλοντας ευθέως εναντίον του Τσίπρα.

Ο Μιχελογιαννάκης, αφού ως γιατρός "έσωσε" τους καρκινοπαθείς με την Αγ, Βαρβάρα, έβγαλε μανιφέστο για τη δημιουργία αντιμνημονιακής τάσης, εντός του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο αμφισβητεί πλήρως όλες τις υποχωρήσεις της κυβέρνησης, στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές (εδώ).

Η Ζωή (η κλαίουσα στα κάγκελα της ΕΡΤ) εχθές δεν ψήφισε το άρθρο 5 του νομοσχεδίου Κοντονή για τον αθλητισμό - που μάλλον οδηγεί σε Grexit  τις Ελληνικές ομάδες - ενώ σήμερα κατακεραύνωσε τον Δραγασάκη και την ηγετική ομάδα για την τακτική στις διαπραγματεύσεις, ζητώντας κατ'  ουσίαν να πάμε σε ρήξη με την Ευρώπη.

Ο Στρατούλης το πρωί ζητούσε να πάρουμε από την τράπεζα των BRICS - που ακόμη δεν έχει ιδρυθεί - λεφτά και να αποκοπούμε από την "κακιά" Ευρώπη που μας επιβάλλει τα μνημόνια, ενώ οι BRICS θα μας τα έδιναν, στην ουσία, δανεικά και αγύριστα, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο κομισάριο αλλά και τον τέως ΠΑΣΟΚο Παναγιώτη Ρουμελιώτη - τον γνωστό υπόδικο από το σκάνδαλο Κοσκωτά.  Βέβαια το Bloomberg μας πληροφορεί ότι μόνο ως πρωταπριλιάτικη φάρσα μπορεί να ιδωθεί κάτι τέτοιο (εδώ).

Για το κλείσιμο της ημέρας είχαμε την πεντάωρη "σύσκεψη"  της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία εν ολίγοις ζητάει από την κυβέρνηση να μην κάνει βήμα πίσω, ενώ αναφέρει ότι θα ξεσηκώσει τον Ελληνικό λαό, ενάντια στην Ευρώπη.  Μάλιστα αναφέρει ότι θα ξεσηκώσει και τους Ευρωπαϊκούς λαούς συμπαρατασόμενη με τις φίλιες δυνάμεις.  Μάλλον δεν τους πληροφόρησαν ότι οι φίλιες δυνάμεις και εν γένει όποιος τόλμησε να σταθεί δίπλα τους καταποντίζεται δημοσκοπικά και διασπάται, όπως οι Ισπανοί Podemos και το κίνημα των 5 αστέρων του Grilo, ή παθαίνει καθίζηση στις εκλογές όπως ο Farantz στο Ηνωμένο Βασίλειο ή h Lepen στη Γαλλία (εδώ).

Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και τους επαναστάτες των ΑΝ.ΕΛ. οι οποίοι πλέον με συνεχόμενες δηλώσεις τους αποκλείουν την υπογραφή ενός νέου μνημονίου, στο οποίο μας οδηγούν με ταχύτητα οι "αντμνημονιακοί". 

Τελικά και προ του τέλους που πλησιάζει για το συνονθύλευμα του δεκαπενταμελούς με τα 40+ μέλη, δεν έχουν βγει απλά τα μαχαίρια αλλά οι χατζάρες και τα γιαταγάνια.....

Εμείς πάντως τους είχαμε προειδοποιήσει από τις 11 Ιανουαρίου (εδώ) για τις πολιτικές εξελίξεις και από τις 15 Ιανουαρίου (εδώ) για την οικονομική συμπεριφορά της Ευρώπης, άμα τη αναλήψη των καθηκόντων από τους kardashians όπως τους αποκαλεί το CNBC.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου