Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Simon Nixon: Βαρουφάκης στο Brookings: Aνεμοδαρμένο ρεσιτάλ των μεγαλύτερων επιτυχιών του......


O Σάιμον Νίξον περιγράφει χολερικά την ομιλία Βαρουφάκη στο Brookings: Aνεμοδαρμένο ρεσιτάλ των μεγαλύτερων επιτυχιών τουΜε μια... καταιγίδα από tweets ο Σάιμον Νίξον της Wall Street Journal σχολίαζε χθες την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στο Brookings, μεταφέροντας και τις αντιδράσεις του κοινού.  

Εξηγεί πως αν και το κοινό της Ουάσινγκτον είναι γνωστό για τους χαμηλούς του τόνους και την καλή διάθεση προς τους ομιλητές (το χαρακτηρίζει sympathetic), εκνευρίστηκε από το γεγονός ότι δεν ήταν συγκεκριμένος σε αυτά που έλεγε ο Έλληνας υπουργός. «Νομίζω ότι έχασε το κοινό» γράφει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει: «Ο συντονιστής είπε στον Βαρουφάκη πως το κοινό της Ουάσινγκτον είναι το καλύτερο που μπορεί να βρει. Αλήθεια, οι ΗΠΑ τώρα είναι το σπίτι της ριζοσπαστικής Αριστεράς».








Σε άλλο σημείο αναφέρει πως για δύο ερωτήσεις χρειάστηκε 20 λεπτά για να απαντήσει με ένα «ανεμοδαρμένο ρεσιτάλ των hit του. Ακόμα τίποτα για την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων». Ο Nixon συνεχίζει αναφέροντας: «Μετά από μία ώρα φλυαρίας, ο Βαρουφάκης λέει: “Με ρωτήσατε για τις πολιτικές, αλλά δεν είχα χρόνο να μιλήσω για αυτές”». O δημοσιογράφος συνεχίζει με νέο tweet: «Βαρουφάκης: "Θα κάνουμε συμβιβασμούς αλλά δεν δεν θα συμβιβαστούμε." Αρκετά με τη ρητορική. Πες μας τι μεταρρυθμίσεις θα κάνεις...».






πηγή: iefimerida


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου