Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Διαψεύδει η Ρωσία τα περί.....προκαταβολών για τον αγωγό...

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διέψευσε ότι υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση χρηματικής καταβολής προς την Ελλάδα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Business FM και οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

O Ρώσος Αξιωματούχος δήλωσε: «Όχι, δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία για χορήγηση προκαταβολής στην Ελλάδα ύψους 3-5 δισ. ευρώ από τα κέρδη του «Ελληνικού αγωγού» φυσικού αερίου, που αναμένεται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα [....] η Ελλάδα δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια στη διάρκεια των πρόσφατων συνομιλιών στο Κρεμλίνο που είχαν ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν [....]. Όπως είναι φυσικό, ετέθη το ζήτημα της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα. Φυσικά...συμφωνήθηκε ότι σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα υπάρξει επίλυση των θεμάτων που συνδέονται με τη συνεργασία στο πεδίο της ενέργειας, αλλά η Ρωσία δεν υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια γιατί κανένας δεν την ζήτησε».

Και φυσικά, τα σενάρια που διακινούσε η πλευρά του αρχικομισαρίου Δραχμαζάνη πέφτουν, για άλλη μια φορά, στο κενό.  Να υπενθυμίσουμε ότι την είδηση είχε μεταδώσει και το περιοδικό Spiegel, επικαλούμενο ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης συγκυβέρνησης ΣυριζΑΝΕΛ, το οποίο δεν κατονόμαζε και το οποίο είχε δηλώσει ότι η σχεδιαζόμενη συμφωνία θα μπορούσε να «γυρίσει σελίδα» στη διαπραγμάτευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου