Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Αυστηρό μήνυμα από τον Barack Obama: Τσίπρα πάρε σκληρές αποφάσεις....κάνε μεταρρυθμίσεις (video)

To ατελέσφορο των φληναφημάτων του συνοθυλεύματος με την επωνυμία "κυβέρνηση" ΣΑΝΕΛ, ανάγκασε και τον πρόεδρο των Η.Π.Α. Barack Obama να κλείσει οποιαδήποτε αμυδρή ελπίδα είχαν για στήριξη στις παλαβές απόψεις και τις τρελές αποφάσεις τους.

Ο πρόεδρος Obama ανέφερε στις δηλώσεις του για την Ελλάδα:

«Ο Ματέο έχει δίκιο. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις.. Οι Έλληνες πρέπει να εισπράξουν τους φόρους. Πρέπει να μειώσουν τη γραφειοκρατία, να κάνουν ευέλικτη την αγορά εργασίας».

Ενώ αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του δεκαπενταμελούς Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας:

«Όταν τηλεφώνησα στον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρώ του είπα ότι “οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν πως πρέπει να δείξει στον λαό του ότι υπάρχει ελπίδα και εμείς θα σας στηρίξουμε σε κάποια ευελιξία. Αλλά του είπα ότι “θα πρέπει να δείξετε στους πιστωτές σας, σε όσους σας στηρίζουν, ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε τους εαυτούς σας".

Αυτό σημαίνει να πάρετε τις σκληρές αποφάσεις που φαίνεται πως έχει αρχίσει να παίρνει ο Ματέο Ρέντσι».

Με λίγα λόγια και άμεσα ο πρόεδρος Obama τελείωσε, ορθά και κοφτά, το παραμύθι, που διακινούσαν οι συγκυβερνώντες για στήριξη εξ εσπερίας, διαψεύδοντας κατηγορηματικά κάτι τέτοιο και απαιτώντας σκληρές μεταρρυθμίσεις, κινούμενος και στηρίζοντας την πλευρά των δανειστών.







Real.gr Obama Ellada από realmedialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου