Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Βαρουφάκης: Μετά τον ορυμαγδό στη Ρίγα ο Βαρουφάκης παρέδωσε πνεύμα.....


Η συμφωνία με τους πιστωτές θα είναι δύσκολη, αλλά θα υπάρξει, και μάλιστα γρήγορα, καθώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά το Eurogroup στη Ρίγα.

Το κόστος από μια αποτυχία να υπάρξει συμφωνία θα ήταν τεράστιο, προειδοποίησε.

Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει το δικαίωμα να αποτύχει στις διαπραγματεύσεις, υπογράμμισε, λέγοντας ότι υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξειςγια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις που θα επιταχύνουν τις διαβουλεύσεις, σημείωσε.
Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να επιταχυνθεί εάν οι εταίροι συμφωνούσαν σε μερικές εκταμιεύσεις ή σε μια μικρότερη λίστα μεταρρυθμίσεων, συμπλήρωσε. Ωστόσο, επισήμανε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει συμβιβασμούς. «Θέλουμε μια συμφωνία και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε συμβιβασμούς για να το επιτύχουμε» ανέφερε.

Η Ελλάδα θέλει μια συμφωνία στους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα που δεν θα υπονομεύει την ανάπτυξη, τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι υπάρχει διαφορά με τους εταίρους. "Δεν θέλουμε να υπογράψουμε δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα που είναι απίθανο να επιτευχθούν".

Ο Έλληνας υπουργός οικονομικών αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Eurogroup, στην απαίτηση των θεσμών για άμεση μείωση των επικουρικών συντάξεων, «κάτι το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί εν μέσω μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης»

Επίσης, ο νόμος για τις κατασχέσεις που απαιτούν οι πιστωτές είναι επίσης αντιπαραγωγικός, σημείωσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Αθήνα και οι εταίροι έχουν συγκλίνει σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Στο ζήτημα της ρευστότητας τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς χρηματοδοτεί όλες τις πληρωμές από ιδίους πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου