Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου, το μεγάλο όπλο της αντιπολίτευσης......

Όταν προτάθηκε η συγκεκριμένη "κυρία" για το θώκο του ΠτΒ μας έκανε τρομερή εντύπωση ότι ψηφίστηκε από το σύνολο σχεδόν των κομμάτων της αντιπολίτευσης.  Λόγω του χαρακτήρα της και των δειγμάτων γραφής που έχει δώσει στο παρελθόν αυτό πραγματικά ήταν μια έκπληξη, για κάθε νοήμονα άνθρωπο.

Ας δούμε όμως μερικά από τα επεισόδια με πρωταγωνιστή την Ζωζώκα.

- Εν αρχή η στήριξη στην πρόταση της Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία σε νομοσχέδιο, η οποία έδωσε την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την ακροδεξιά οργάνωση, ενώ ο Τσίπρας αναγκάστηκε να την καλέσει στο γραφείο του και να την εγκαλέσει ώστε να αποσύρει την υποστήριξη της στο αίτημα.

- Στη συνέχεια είχαμε καβγάδες ακόμη και με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Μπαλάφας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Φίλης.

- Με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης οι διαπληκτισμοί είναι συνεχόμενοι και αδιάκοποι.

- Ενώ έχει έρθει σε ρήξη με οποιονδήποτε αντιπολιτευόμενο βουλευτή τολμάει να μην υπακούει στα κελεύσματα της.

- Έχει τεθεί πρόεδρος σε πάμπολλες επιτροπές της Βουλής ενώ έχει τεθεί επικεφαλής ΚΑΙ της άτυπης επιτροπής για τον έλεγχο του χρέους.

- Ασκεί αυτόνομη πολιτική απέναντι στον Τσίπρα, ενώ ακυρώνει τον Βαρουφάκη λέγοντας ότιο έλεγχος του χρέους θα φέρει και την διαγραφή του.

- Προσπαθεί να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να αυτοπροβληθεί, όπως το κανάλι της Βουλής και το περιοδικό που εκδίδει......σε ένα τεύχος κατάφερε να βάλει 47 φωτογραφίες της - θα ζήλεψε τον Βαρουφάκη.

Γιατί άραγε τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν υποβάλλουν πρόταση μομφής, εναντίον της;

Η απάντηση τελικά μάλλον είναι πολύ πιο απλή και δικαιολογεί απόλυτα την "επιλογή" των υπολοίπων κομμάτων αλλά όχι του ίδιου του Τσίπρα, ο οποίος μάλλον για να απαλλαγεί από την παρουσία της στο Υπουργικό Συμβούλιο προτίμησε να την στείλει στο πρώτο σκαλί της Βουλής.

Κάθε φορά που η κυβέρνηση πετυχαίνει κάποιο επικοινωνιακά θετικό αποτέλεσμα, είναι πανεύκολο για οποιονδήποτε να εκτρέψει τις εντυπώσεις από το διακύβευμα και με μια ατάκα να κάνει την Ζωζώ να φερθεί ως «ταύρος εν υαλοπωλείο» και τα φώτα να στραφούν επάνω στο συμβάν ακυρώνοντας το οποιοδήποτε προηγηθέν αποτέλεσμα.

Αναλογιστείτε πόσες φορές συνέβει κάτι τέτοιο  και αυτό σε διάστημα μόλις 2 ½ μηνών. 

Ενώ με τα τερτίπια της αποδομεί συνεχόμενα και άμεσα το επικοινωνιακό κέλυφος μέσα στο οποίο προσπαθεί να επιβιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας αλλεπάλληλες ρωγμές.

Ίσως η Ζωζώ με τη μεγαλομανία της και την "ανατροφή" που έλαβε από τον υπάλληλο του Βαρδινογιάννη και τέως πρόεδρο του ΣΥΝ Κωνσταντόπουλο, είναι ο καλύτερος σύμμαχος και αρωγός της αντιπολίτευσης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου