Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Τι θα ψηφίσεις μπαγασάκο;........ (by Ενεργός Πολίτης)

Στο site του Πρώτου Θέματος διάβασα το παρακάτω, σχόλιο ενός ανθρώπου με το παρώνυμο "Ενεργός Πολίτης" το μεταφέρω αυτούσιο κι αναρωτιέμαι πόσους μα πόσους από εμάς εκφράζει......

«Χρόνια τώρα κρύβεσαι πίσω από το ψεύτικο άλλοθι. Φταίνε αυτοί. Όχι εμείς. Αυτοί. Οι πολιτικοί. Οι βουλευτές. Το πολιτικό σύστημα. Το πελατειακό κράτος. Τα ρουσφέτια. Η διαπλοκή. Εμείς δεν φταίμε. Αυτοί, όλοι τους. Εμείς είμαστε τα θύματα. Ήρθε όμως η ώρα σου, κατεργάρη και πονηρούλη νεοέλληνα. Ήρθε η ώρα που η μάσκα σου θα πέσει. Ήρθε η στιγμή της ετυμηγορίας σου. Ήρθε η στιγμή που φοβόσουν. Ήρθε η στιγμή να διαλέξεις αυτούς που θα βρίζεις στις 26 Ιανουαρίου και μετέπειτα. Ήρθε η στιγμή να διαλέξεις τους θύτες σου, ενώ εσύ θα παραμένεις αιωνίως το θύμα. 


Την Κυριακή θα πας στην κάλπη. Δεν πρέπει να αλλάξεις τις συνήθειές σου. Θα ψηφίσεις τους αναγνωρίσιμους. Τους πανελίστες. Τις γκόμενες. Τους πρωταγωνιστές των σήριαλς. Τους ποδοσφαιριστές. Τους τραγουδιστές. Τις πρωινούδες και τους πρωινούδους. Τους ηθοποιούς. Τους άσχετους και τους ανεπάγγελτους. Αν πάλι αλλάξεις συνήθειες, ψήφισε τους λαϊκιστές. Αυτούς που σου υπόσχονται τα πάντα. Από πρωτάθλημα στην ομαδίτσα σου, μέχρι φραπέ με 10 λεπτά. Ψήφισε αυτούς που σου λένε ότι εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Θα τα κάνουν όλα αυτοί για σένα. Εσύ να ξεκουραστείς και να μην ξεχάσεις να ανοίξεις λογαριασμό στην τράπεζα για να βάζουν τα λεφτά. 

Εκτός και αν αποτρελαθείς τελείως και πάρεις το ψηφοδέλτιο του κόμματός σου και αρχίζεις και ψάχνεσαι. Με το που θα πεις ποιος είναι αυτός, δεν τον έχω ξανακούσει, σταμάτα και αναρωτήσου μήπως δεν τον έχω ξανακούσει γιατί δεν ήταν ένας από τους θύτες μου, δεν ήταν της διαπλοκής, δεν ήταν του συστήματος ? Συνέχισε την μελέτη σου με όλους που δεν έχεις ξανακούσει. Δες ποιοι είναι, τι βιογραφικό έχουν, τι έχουν κάνει και τι δεν έχουν κάνει, από που κρατάει η σκούφια τους, τι πιστεύουν, τι έχουν πετύχει, τι σου λένε. Έτσι την Κυριακή δεν θα σταθείς ολόγυμνος μπροστά στην κάλπη. 

Σου έχω δώσει τρεις επιλογές. Τους αναγνωρίσιμους, τους λαϊκιστές και αυτούς που δεν έχεις ξανακούσει. Επειδή όμως είσαι μπαγασάκος, ξέρω τι θα διαλέξεις. Θα ψηφίσεις εκείνους που θα μπορείς να βρίζεις από την 26 Ιανουαρίου. Το ψεύτικο άλλοθί σου και τα μάτια σου. Δεν θα φταίμε εμείς. Αυτοί θα φταίνε»

Τι να προσθέσεις άλλο;.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου