Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Η Ευρώπη θα επιλέξει ένα Αρμαγεδδώνα ή θα φερθεί Μακιαβελικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανατροπής των δεσμεύσεων;

Μετά τις επανειλημμένες δηλώσεις όλων ανεξαρτήτως των θεσμικών φορέων τη Ε.Ε. της Ε.Κ.Τ. αλλά και ηγετών των κρατών μελών της Ευρωζώνης, όπως επανειλημμένως γράψαμε (εδώ), οι θεσμοί της Ε.Ε. άρχισαν πλέον να περνούν στις πράξεις για την ολοκλήρωση του Ελληνικού δράματος, είτε με Οργουελιανό είτε με Μακιαβελικό τρόπο, μιας και από ότι φαίνεται για άλλη μια φορά θα επιβεβαιωθεί ο Στ. Μάνο και το λεχθέν του «όταν ο Ελληνικός λαός βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού....πηδάει».


Εδώ και αρκετές μέρες και μάλιστα σιωπηλά στην αρχή άρχισαν να φαίνονται οι προθέσεις τους.

Α) Κατ΄ αρχήν είχαμε την επιστολή Σάλλα προς την DGComp, με την οποία έθετε το ερώτημα εάν οι συστημικές τράπεζες μπορούσαν να υπερβούν το πλαφόν, που είχε τεθεί στα σχέδια αναδιάρθρωσης τους όσον αφορά τη δυνατότητα περαιτέρω αγορών Ε.Γ.Ε.Δ. τα οποία, πλέον, μόνο οι Ελληνικές τράπεζες έχουν τη διάθεση να αναλάβουν. 

Η απάντηση, γεμάτη πολιτική αλλά τεχνοκρατικά διατυπωμένη «σύμφωνα με τη δική σας κρίση για το αξιόχρεο της χώρας», στην ουσία είναι πλήρως αρνητική μιας και η κρίση του αξιόχρεου δεν μπορεί να γίνει από την Τράπεζα, αλλά μόνο από συγκεκριμένους οίκους αξιολόγησης οι οποίοι είναι εγκεκριμένοι από την Ε.Κ.Τ. 

Άρα περαιτέρω ρευστότητα μέσω Ε.Γ.Ε.Δ. δεν είναι δυνατόν να παρασχεθεί στο δημόσιο.

Β) Στη συνέχεια η Ε.Κ.Τ. πήρε την απόφαση αναφορικά με το αίτημα της Τ.τ.Ε. για την ενεργοποίηση του - πανάκριβου - μηχανισμού Emergency Liquidity Assistance (E.L.A.).  H συγκεκριμένη απόφαση ήταν ένα ακόμη μήνυμα προς το εγχώριο πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Μαρτίου «ενεργοποίηση και χρηματοδότηση των Ελληνικών Τραπεζών με 15/νθήμερη ανανέωση».

Με άλλα λόγια «όσο είστε καλά παιδιά δεν κινδυνεύεται» μιας και μία αναστολή της λειτουργίας του μηχανισμού ανά πάσα στιγμή θα άφηνε έκθετο το Τραπεζικό σύστημα και πλήρως αφερέγγυο με αποτέλεσμα ένα άμεσο bank run και την κατάρρευση του.


Γ) Βέβαια η Ε.Κ.Τ. δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό αλλά συνέχισε.  Με την απόφαση για την ποσοτική χαλάρωση και την εξαίρεση των Ελληνικών ομολόγων μέχρι και την αποπληρωμή αυτών που λήγουν τον Ιούλιο έδωσε ένα άμεσο μήνυμα στις εξαγγελίες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που ειρήσθω εν παρόδω έλεγε ότι θα κάνει την «χάρη» στην Ε.Κ.Τ. να αποπληρώσει τα ομόλογα λήξεως Μαρτίου.

Σε ελεύθερη μετάφραση: «κουτσαβακισμούς δεν ανεχόμαστε, εφόσον θέλετε ρευστότητα θα πληρώνετε τις υποχρεώσεις που εσείς δημιουργήσατε».

Δ) Την Δευτέρα έχουμε Eurogroup στο οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί η επιμονή της Ευρώπης στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, πράγμα που είδαμε και στις δηλώσεις Ρέντσι (ο Ευρωπαϊκός νότος θα μας "στηρίξει" μας λένε).

Armageddon ante portas (πιθανότητα 20%)

Με αυτόν τον τρόπο η Ευρώπη, μπορεί άνετα να διακόψει την οποιαδήποτε ρευστότητα της Ελληνικής οικονομίας και να την οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση. Βέβαια, εάν ακόμη και τότε κάποιοι επιμένουν να φέρονται ως πεζοδρομιακοί νταήδες, τα όπλα των Ευρωπαίων ΔΕΝ στερεύουν.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε. όπως αναθεωρήθηκαν, ισχύει η αρχή της αιρεσιμότητας΄(για περισσότερα πατήστε εδώ), σε κάθε χρηματοδότηση από τα ταμεία της.  Έχουν τη δυνατότητα δηλαδή, να διακόψουν κάθε χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α. και την Ε.Τ.Επ. ανά πάσα στιγμή και για όσο διάστημα το κράτος-μέλος δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του Συμβουλίου.

Ενώ παράλληλα με την ενεργοποίηση του Συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης η επιτροπή μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα ύψους έως και του 2% του Α.Ε.Π. σε κάθε κράτος-μέλος το οποίο δεν συμμορφώνεται.

ή μήπως ο Machiavelli αναβιώνει; (πιθανότητα 80%)

Οι Ευρωπαίοι έχουν δαπανήσει πολύ χρήμα αλλά και έχουν αναλλώσει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για την Ελλάδα.  Στην ουσία αυτό που επιδιώκουν, κατά το πρώτον, είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ώστε να καταστεί η Ελλάδα Ευρωπαϊκό κράτος και όχι τριτοκοσμικό όπως είναι και κατά δεύτερον η απόδειξη με κάθε τρόπο και στους άλλους νότιους "επαναστάτες" όπως οι Ισπανοί του Podemos και οι Ιταλοί του Grillo ότι άλλος δρόμος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει, πέραν του σεβασμού των συνθηκών που οι ίδιες έχουν υπογράψει.

Τι θα μπορούσαν να κάνουν λοιπόν ώστε και τα ευρωκουτσαβάκια να πατάξουν αλλά και την χώρα να μην καταστρέψουν;

Απλά να εφαρμόσουν όσα προαναφέρθηκαν αλλά να συνεχίσουν να εγκρίνουν τη λειτουργία ενός περιορισμένου E.L.A. ενώ θα έχουν στερέψει το Δημόσιο από ρευστότητα.

Με αυτόν τον τρόπο τα ευρωκουτσαβάκια θα νιώσουν τη γη κάτω από τα πόδια τους να καταρρέει μιας και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι τους, που περιμένουν να αρχίσει να τρέχει το ουρί του παραδείσου στις 26, θα καταλάβουν ότι τα λεφτά δεν τα έφερνε τόσο καιρό ο πελαργός και θα "επαναστατήσουν" απέναντι στον "πλανητάρχη"...

Ας ελπίσουμε οι Ευρωπαίοι να μην αποφασίσουν να φέρουν τον Αρμαγεδδώνα εξασφαλισμένοι όμως με τη δανειακή σύμβαση η οποία έχει υπογραφεί και στην οποία αναφέρεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο, η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται κάθε ασυλίας ενώ αρμόδια δικαστήρια είναι αυτά του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου και εφαρμοζόμενο δίκαιο το Αγγλικό.

Ανά πάσα στιγμή και εφόσον παραβούμε οποιοδήποτε όρο των υπογεγραμμένων συμβάσεων.....όχι μόνο θα μας αναγκάσουν να φύγουμε από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά συγχρόνως θα μπορούν να κατάσχουν οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο βρίσκεται εις χείρας του Ελληνικού Δημοσίου και της Τ.τ.Ε. του χρυσού που φυλάσσεται εκτός Ελλάδος συμπεριλαμβανομένου......



Υ.Γ.: Μία μέρα μετά τη δημοσίευση της παραπάνω ανάρτησης ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Michel Sapin......δήλωσε:

«θα είναι σε θέση η Ελλάδα στα τέλη του Μαρτίου να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους της;»

Έλα μου ντε!!!!!  Εμείς τι λέμε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου