Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Οι κρίσιμες ημερομηνίες έως τις 28 Φεβρουαρίου..........

Ας δούμε ποιες είναι οι κρίσιμες ημερομηνίες μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, οι οποίες θα κρίνουν το μέλλον της χώρας(;) και σίγουρα της συγκυβέρνησης...

29 Ιανουαρίου: Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συναντάται με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της Αξ.  Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.


30 Ιανουαρίου: Ο πρόεδρος τους Eurogroup Jeroen Dijsselbloem  συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Euroworking group Thomas Weisser. 

Επίσης συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιωάννη Δραγασάκη θα έχει ο Prem Watsa της Fairfax, πιθανόν εκπροσωπώντας το σύνολο των διεθνών επενδυτών που έχουν τοποθετήσει στη χώρα περίπου 15 δις €.

5 Φεβρουαρίου: Συνάντηση του Υπ.Οικ Γ. Βαρουφάκη με τον ομόλογο του Michel Sapin στο Παρίσι.

Απόφαση της Ε.Ε. της E.C.B. για την ανανέωση της λειτουργίας του μηχανισμού Ε.L.A.

Η Ελληνική Βουλή ανοίγει με την εκλογή Προεδρείου.

6 Φεβρουαρίου:  Λήξη Ε.Γ.Ε.Δ. ύψους 1 δις €, 26 εβδομάδων και απόδοση; 2,02%.  Άγνωστο εάν μπορεί να αναχρηματοδοτηθεί από τις Ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με την CRR/CRD IV και την απάντηση της DGComp και της EBA προς τον Σάλλα.

10 Φεβρουαρίου: Καταληκτική ημερομηνία, σύμφωνα με τις συνταγματικές προθεσμίες (αρθρ. 84 § 1) για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


12 Φεβρουαρίου: Συνάντηση Τσίπρα με Hollande (ή μήπως Ολαντρέου;) στο Παρίσι  (πιθανότητα αλλαγής ημερομηνίας λόγω της σύμπτωσης με το άτυπο Συμβούλιο)

Άτυπο Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε.

13 Φεβρουαρίου: Πρώτος γύρος ψηφοφορίας για την εκλογή Π.τ.Δ. όπου απαιτούνται 180 Βουλευτές.

Λήξη Ε.Γ.Ε.Δ. ύψους 1,4 δις €, 13 εβδομάδων και απόδοσης 1,70%. Για την αναχρηματοδότηση ισχύει ότι και στη λήξη της 6ης Φεβρουαρίου.

16 Φεβρουαρίου: Eurogroup με βασικό θέμα την Ελλάδα.  Αίτημα παράτασης για την ισχύ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

19 Φεβρουαρίου: Ανανέωση (;) του μηχανισμού E.L.A. Η ανανέωση θα εξαρτηθεί άμεσα από την απόφαση της 16ης Φεβρουαρίου.

28 Φεβρουαρίου: Λήξη της παράτασης του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ εκτός εάν έχει ανανεωθεί από την συγκυβέρνηση στις 16 Φεβρουαρίου και το έχει αποδεχθεί το Eurogroup.

Οποιαδήποτε μονομερής απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης από τις 10 Φεβρουαρίου και μετά θα παγώσει οποιαδήποτε χρηματοδότηση.....και θα προκαλέσει το "ατύχημα" για την Ελληνική Οικονομία.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου