Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Πλήρης ρήξη με τη λογική..........σύγκρουση με τους πάντες....

Τις τελευταίες τρεις ημέρες γίναμε, άφωνοι ομολογουμένως, θεατές της σύνθεσης του νέου Υπουργικού Συμβουλίου και των πρώτων δηλώσεων που έγιναν από τους νέους Υπουργούς. Δηλώσεις οι οποίες, στο σύνολο τους, δείχνουν την πρόθεση της συγκυβέρνησης να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με οποιονδήποτε μέχρι σήμερα θα μπορούσε να θεωρείται σύμμαχος ή εταίρος.


Σύγκρουση με Η.Π.Α. και Ευρωπαϊκή Ένωση.....


Ρωσία-Ουκρανία: Κατ΄ αρχήν είχαμε τις δηλώσεις του ιδίου του Τσίπρα, ο οποίος "κατακεραύνωσε" τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, με την αιτιολογία ότι δεν έλαβε την έγκριση του, για την έκδοση του κοινού ανακοινωθέντος για την κρίση με την Ουκρανία.


Βέβαια ο εκπρόσωπος της προεδρίας της Ε.Ε. κος Aaman  «άδειασε» πλήρως τον Τσίπρα



Λαμβάνουμε υπόψη την ελληνική ανακοίνωση και λυπούμαστε που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συνταχθεί με την κοινή δήλωση των ηγετών για την Ρωσία».
«Όπως κάθε φορά που προετοιμάζουμε τέτοιες ανακοινώσεις, διαβουλευτήκαμε όλα τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Η εικόνα που σχηματίσαμε είναι ότι η ανακοίνωση είχε την σύμφωνη γνώμη όλων από χτες το βράδυ. Η Ελλάδα δεν εξέφρασε αντίρρηση στην κοινή δήλωση» 
Ο εκπρόσωπος του κ. Tusk πρόσθεσε πως το γραφείο του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρότεινε να μπει μια υποσημείωση στην κοινή δήλωση των αρχηγών που θα εξηγεί ότι η Ελλάδα δεν καλύπτεται.
«Από την στιγμή που η Ελλάδα δεν ήθελε τέτοια υποσημείωση, μας ήταν ξεκάθαρο ότι μπορούσαμε να δημοσιεύσουμε την ανακοίνωση όπως είχε συμφωνηθεί το βράδυ» είπε ο κ. Aamman.
O ίδιος επισήμανε ότι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας «θα έχει την ευκαιρία να εξηγήσει την ελληνική θέση στην έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών για την ουκρανική κρίση».
Οι δηλώσεις συνεχίστηκαν και από τον «σουσλώφ» του Κ.Κ.Ε. και νυν Υπ.Εξ. Νίκου Κοτζιά ο οποίος «απείλησε», σχεδόν, με veto σε οποιαδήποτε απόφαση της Ε.Ε. εναντίον της Ρωσίας.

Εξοπλισμοί: Ο Καμμένος, ως υπουργός Εθνικής Αμύνης, μας δήλωσε ότι επαννεκκινούν τα εξοπλιστικά προγράμματα και μάλιστα έκανε στροφή προς την Ρωσία, αμφισβητώντας τη συμμετοχή της Ελλάδος στη Νατοϊκή συμμαχία, μιας και η διασυνδεσιμότητα των οπλικών συστημάτων τίθεται εν αμφιβόλω, όπως έγινε με τους S-300 που χρειάστηκε μερικές δεκαετίες ώσπου να συνδεθούν - εν μέρει - με τα υπόλοιπα συστήματα και φυσικά ερχόμενος σε πλήρη ρήξη κυρίως με τις Η.Π.Α.

Να υπενθυμίσουμε μια ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «τα λάθη στην εσωτερική πολιτική χρειάζονται μερικά χρόνια για να επουλωθούν, τα λάθη στην εξωτερική πολιτική....αρκετές δεκαετίες»


Σύγκρουση με Ευρωζώνη και Δ.Ν.Τ......ακόμη και με την Κίνα


Επί του θέματος παρακολουθήσαμε ένα διαγκωνισμό, των νέων Υπουργών,  σχετικά με το ποιος θα ξεκινήσει τις ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ενέργειες, απέναντι στους δανειστές, ας σταχυολογήσουμε μερικές:


α) Δρίτσας, ως υπουργός Ναυτιλίας, ο συντεχνίτης φαρμακοπώλης με τα 3 φαρμακεία στον Πειραιά, μας ανακοίνωσε ότι σταματά κάθε διαδικασία σχετική με την αποκρατικοποίηση του Ο.Λ.Π. Μα κανένας δεν φρόντισε να τον ενημερώσει, ότι οι μετοχές του Ο.Λ.Π. δεν ανήκουν πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο αλλά στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.;  Θα καταργήσει το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.; και αυτό ΔΕΝ το θεωρούν μονομερή ενέργεια;  


Βέβαια επί του θέματος είχαμε άμεσο δημοσίευμα της China Daily με τίτλο «Η Ελλάδα σταματάει τα σχέδια της COSCO στον Πειραιά» με καθόλου κολακευτικά σχόλια, για την υπόθεση. Ε! την «πατήσαμε» και την Κίνα.


β) Κατρούγκαλος, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μας δήλωσε περιχαρής ότι: «Ανακαλούνται όλες οι απολύσεις που έγιναν βάσει των μνημονιακών δεσμεύσεων  και δεν αναγνωρίζονται» από τη νέα κυβέρνηση οι ποσοτικοί στόχοι που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ της προηγούμενης κυβέρνησης και της Τρόικα.». Κι αυτό μάλλον «δεν» είναι μονομερής ενέργεια;


γ) Λαφαζάνης, ως υπερυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μας δήλωσε ότι σταματά η ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η.  Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη υποχρέωση δεν απορρέει αποκλειστικά από το μνημόνιο αλλά είναι βασικός πυλώνας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά την ενέργεια.....αν όλα τα άλλα αφορούν την τρόικα και τις δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές, το συγκεκριμένο αποτελεί αμφισβήτηση της νομοθεσίας της Ένωσης και του κοινοτικού κεκτημένου, με λίγα λόγια εξασφαλίζει, πέραν όλων των άλλων και την άμεση παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με αποτέλεσμα την επιβολή αστρονομικών χρηματικών ποινών.


δ) Σπριτζής, ως υπουργός Υποδομών,  ο τέως(;) πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. μας δήλωσε ότι σταματούν τόσο οι ιδιωτικοποιήσεις στις υποδομές όσο και τα Σ.Δ.Ι.Τ. ενώ σχετικά με τα αεροδρόμια μας παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις του Τσίπρα και συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να σταματήσουν......ούτε αυτό μάλλον είναι μονομερής ενέργεια;


ε) Σκουρλέτης, ως υπουργός Εργασίας, μας δήλωσε ότι θα επαναφέρει άμεσα τον κατώτατο μισθό στα 751 €, βέβαια δεν μας δήλωσε ποιος θα τον πληρώνει και πόσο θα εκτιναχθεί η ανεργία.  Μικρές λεπτομέρειες θα μου πείτε; Άλλωστε είναι ακόμη μια κίνηση, που σύμφωνα με τα «μυαλά» τους δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια..


Σύγκρουση με τη λογική....


Βέβαια δεν αρκέστηκαν να συγκρουστούν με όλους και με όλα, αλλά συνέχισαν να βάλλουν πυρ και ενάντια στη λογική.


Η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης κα Τασία Χριστοδουλοπούλου, σύζυγος Δρίτσα - ο αριστερός νεποτισμός σε όλο του το μεγαλείο - μας ανακοίνωσε ότι θα δώσει ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά μεταναστών, λαθρομεταναστών κ.λ.π.  


Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας - εκείνος που είχε ως σκεύη οικιακής χρήσης μολότωφ κλπ - μας είπε ότι καταργούνται οι εξετάσεις στην Α' και Β΄ Λυκείου, ότι επιστρέφουν οι αιώνιοι φοιτητές, ότι επαναφέρεται το άσυλο για τους μπαχαλάηδες, καταργούνται τα Πανεπιστημιακά Συμβούλια, επαναφέρεται το παλιό καθεστώς στις Πρυτανικές εκλογές και γενικά οποιοσδήποτε εξορθολογισμός είχε επιτευχθεί, απλά ανατρέπεται..


Παρόλα αυτά λεφτά «υπάρχουν» και ξεκινησαν να τα μοιράζουν.....


Και φυσικά «λεφτά υπάρχουν» μιας και επαναφέρεται η 13η σύνταξη  και οι επικουρικές, «δίνουν» ρεύμα σε 300.000 ανθρώπους κλπ κλπ κλπ......βέβαια δεν μας είπαν ακόμη σε ποιο νόμισμα.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου