Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Κανείς δεν δικαιούται να πει "δεν ήξερα........"

Έφτασε επιτέλους η 25η Ιανουαρίου και λήγει το 6μηνο, τουλάχιστον θρίλερ των εκλογών, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, Οι Έλληνες ψηφοφόροι καλούνται σήμερα να ψηφίσουν και να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση η οποία θα αποτελέσει την 4η συνεχόμενη μέσα σε 5 χρόνια, μιας και προηγήθηκαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμα, Σαμαρά, καμία εκ των οποίων δεν κατάφερε να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα στην οικονομία.

Τα συγκυβερνώντα κόμματα, προτίμησαν να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για την προστασία του Δημοσιοκηφηνιστάν και των συντεχνιών, ώστε να διατηρήσουν την κλασική πελατεία τους.  


Φευ, στην πορεία βρέθηκε ένα τρίτο κόμμα το οποίο κατάφερε να τους ξεπεράσει σε δημαγωγία, λαϊκισμό και αμετροέπεια - πράγμα που φάνταζε δύσκολο μέχρι πριν από λίγα χρόνια - και να εκτιναχθεί από τα οριακά ποσοστά εισόδου του στη Βουλή, σε ένα κόμμα που διεκδικεί με αξιώσεις την εξουσία.

Δυστυχώς το "νέο" χτίστηκε με παμπάλαια υλικά, ενσωματώνοντας στη σύνθεση του ότι χειρότερο είχε ο μηχανισμός των δύο κομμάτων εξουσίας, τόσο σε στελεχιακό δυναμικό όσο και σε ήθους και ύφους.

Ο λόγος του ασαφής και υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες, προσελκύει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ένα μεγάλο όγκο ψηφοφόρων που είτε έχουν βολευτεί στο κράτος- πατερούλη είτε επιδιώκουν να βολευτούν.  Ένα κράτος-πατερούλης ομοίωμα των κομμάτων που συγκυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια.

Το χειρότερο όλων υπόσχεται σύγκρουση με τους δανειστές και τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με επιχείρημα ότι θα τους "τινάξει" στον αέρα είτε με πιστόλια είτε με πυρηνικά, ενώ τους υπόσχεται να τους ρίξει από την εξουσία μιας και με τον ερχομό του θα αλλάξει την Ευρώπη.

Τι κι αν δεν συμφωνούν οι πολίτες των άλλων κρατών μελών; Τι κι αν το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο οποίο ηγήθηκε στις ευρωεκλογές ο αρχηγός τους έλαβε το εξευτελιστικό ποσοστό του 6%;  Ο Τσίπρας υπόσχεται ότι όλα και όλοι θα αλλάξουν.

Βέβαια και όπως αναφέραμε (εδώ) οι Ευρωπαίοι, τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ηγετών των κρατών μελών, επαναλαμβάνουν μονότονα τα ίδια λόγια στον ίδιο τόνο και με ακριβώς τον ίδιο τρόπο....αλληλεγγύη και βοήθεια χωρίς πρόγραμμα και εξυγίανση ΔΕΝ νοείται....

Επειδή οι Ευρωπαίοι δεν είναι ανακόλουθοι μεταξύ λόγων και πράξεων, είχαμε πλέον και συγκεκριμένες αποδείξεις από την πλευρά τους (εδώ) τόσο με την απαντητική επιστολή της DGComp στην Τράπεζα Πειραιώς που στην ουσία της απαγορεύει την συνέχιση αγοράς ΕΓΕΔ από τις συστημικές τράπεζες, όσο και με την έγκριση της έναρξης της λειτουργίας του ELA με ανανέωση ανά 15 ημέρες, αλλά και με την παραπομπή στο απώτερο μέλλον της αγοράς Ο.Ε.Δ. μέσω του QE. Ενώ την Δευτέρα αναμένεται νέο σήμα από την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ευρωζώνης.

Η επιλογή πλέον στη σημερινή ψηφοφορία είναι ανάμεσα στους ευρισκόμενους στα όρια της ανικανότητας συγκυβενρώντες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που όμως έχουν απαράβατο κανόνα τη συνέχιση της συμμετοχής της χώρας στο ευρώ  και στους πνευματικά ανάπηρους και ιδεοληπτικούς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που έχουν δηλώσει «καμιά θυσία για το ευρώ» ενώ μας λένε ότι θα αρχίσουν να τυπώνουν ΡΑΧΗΛιάρικα και σε ένα νόμο με ένα άρθρο θα μας επιστρέψουν στα τρίφυλλα χρόνια.

Ας ελπίσουμε σήμερα οι Έλληνες να μην επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά το ρηθέν από τον Στ. Μάνο «όταν ο Ελληνικός λαός βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού......πηδάει» που δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε και ότι δεν θα γίνουμε η Κολομβία των Βαλκανίων..

Και για όσους νομίζουν ότι δεν πάει πιο κάτω θα τους έλεγα να διαβάσουν τον φίλτατο Ιουλιανό σε μια παλιότερη ανάρτηση του με τίτλο «Η αξία των ερειπίων»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου