Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Axia Numbers: Και όμως οι ξένοι διατηρούν τη θέση τους στην κεφαλαιοποίηση του Χ.Α.Α....

 Δημοσιεύτηκαν σήμερα τα στοιχεία μηνός Δεκεμβρίου, από την ΕΧΑΕ, στο δελτίο axia numbers αν και μετά τις διάφορες δηλώσεις διαχειριστών κεφαλαίων, ξένων αξιωματούχων, ειδησεογραφικών πρακτορείων, οικονομικών εφημερίδων αλλά και την πλήρη πολιτική αποσταθεροποίηση που έχει υποστεί η χώρα, οδηγούμενη βιαίως σε πρόωρες εκλογές με το κόμμα της Αξ. Αντιπολίτευσης να προηγείται βαυκαλιζόμενο μαξιμαλιστικές θέσεις που καμία σχέση δεν έχουν με το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, μείναμε έκπληκτοι όταν αντικρίσαμε τον παρακάτω πίνακα:





Παρατηρούμε ότι οι Αλλοδαποί επενδυτές συνεχίζουν να διατηρούν ανέπαφο το ποσοστό τους επί του δείκτη FT ASE-25 όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση του και μάλιστα - έστω και οριακά - αυξημένο σε αντίθεση με τα ενεργά ξένα χαρτοφυλάκια τα οποία μειώθηκαν για δεύτερο μήνα και πάλι οριακά κατά 0,2%.

Σε αντίθεση οι Έλληνες επενδυτές έχουν μειώσει τις θέσεις τους σε ποσοστό 12,10% από τον Ιανουάριο του 2014 όσο περίπου και η αύξηση των ξένων στην έκθεση τους στην Ελληνική αγορά.

Δεύτερη θετική έκπληξη νιώσαμε, όταν φτάσαμε στην σελίδα 7 του δελτίου όπου και αναλύονται οι εισροές(αγορές)/εκροές(πωλήσεις) ανά κατηγορία επενδυτών. Όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:


Με χαρά παρατηρήσαμε ότι και το μήνα αυτό - 26ο συνεχόμενο - οι αλλοδαποί εμφανίζονται ως καθαροί αγοραστές και μάλιστα με αυξημένο όγκο κεφαλαίου σε σχέση με το προηγούμενο πεντάμηνο.

Μάλιστα η χαρά αυτή αυξήθηκε όταν διαπιστώσαμε ότι από τα 219,11 εκ € καθαρή εισροή τα 32,11 εκ. € κατευθύνθηκαν εκτός του FT ASE Large Cup όπου κατά την άποψη μας βρίσκονται πολλά μικρά κρυμμένα διαμάντια χαμένα μέσα στους άνθρακες της πολιτικής αστάθειας αλλά και της επιχειρηματικής σαπίλας που επικρατεί.

Λέτε να ξέρουν κάτι που δεν το ξέρουμε;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου