Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Η Βάρκιζα του Τσίπρα.......70% μνημόνιο - 70 χρόνια ακριβώς από τότε....

Με τη λήξη του Συμβουλίου Κορυφής των χωρών μελών της Ε.Ε. ο Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία ανέλυσε τις "θέσεις" της κυβέρνησης του γύρω από την διαπραγμάτευση.

Μας είπε λοιπόν:

-   1η "τεράστια επιτυχία"

«Ούτε η τρόικα, ούτε το μνημόνιο υπάρχουν», και πρόσθεσε «θα επικοινωνούμε με τους θεσμικούς μας εταίρους.Συμφωνία και επικοινωνία κυρίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και φυσικά, και με ΕΚΤ και ΔΝΤ θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία για να βρίσκουμε κοινά αποδεκτές λύσεις».  


Τι δεν καταλάβατε; Μα είναι απλό.....μετά από "σκληρή" διαπραγμάτευση θα μετονομάσουμε την τρόικα σε «θεσμικούς εταίρους». Επίσης μάλλον δεν του έχει γνωστοποιηθεί ότι η Ε.Κ.Τ. λόγω και της απόφασης του Δ.Ε.Κ. θεωρείται πιθανόν να μην συμμετέχει πλέον άμεσα αλλά μέσω του E.S.M.  ενώ η κατάργηση της τρόικα ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του Jean Claunt Juncker κατά τις ευρωεκλογές. 

-  2η "τεράστια επιτυχία"

«θα οδηγήσει και σε τεχνική λύση για την απομείωση του χρέους.....»  

μα δεν μας έλεγαν προεκλογικά ότι η μόνη αποδεκτή λύση είναι η «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους», από εκείνο το σημείο φτάσαμε στην απομείωση του χρέους; οβιδιακή μεταμόρφωση θα λέγαμε. 

- 3η "τεράστια επιτυχία"

«σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τους εταίρους» μόλις μάθαμε το νέο όνομα του μνημονίου «κοινωνικό συμβόλαιο». 

Να θυμίσουμε στον Αλέκο ότι ο όρος πρωτοχρησιμοποιήθηκε  και κακοποιήθηκε βάναυσα από το ίνδαλμα του τον Ανδρέα και επαναχρησιμοποιήθηκε από τον Γ.Α.Π. με γνωστά και πάλι αποτελέσματα;

- 4η "τεράστια επιτυχία"

«Εμείς συζητάμε για τη δυνατότητα να συμφωνήσουμε ένα πρόγραμμα-γέφυρα....»

Από την άλλη, μας λέει ότι χρειάζεται να χρηματοδοτηθεί με μερικά δις ακόμη, για να εφαρμόσει το "πρόγραμμα" του, δηλαδή να ιδρύσει ο Λαφαζάνης κολχόζ, να επαναφέρει ο Μπαλτάς το μπάχαλο στην παιδεία και ειδικά στα Α.Ε.Ι., να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις ο Καφαζάνης -και πάλι- ο Σπιρτζής, ο Σταθάκης, ο Δρίτσας κλπ, να επαναπροσλάβει όσους απολύθηκαν ο Κατρούγκαλος, να επαναφέρει τα προνόμια των συνδικαΛΗΣΤΩΝ - όσα καταργήθηκαν - ο Σκουρλέτης και πάει λέγοντας.....μάλλον για τρελούς ψάχνει ο Αλέκος...

5η "τεράστια επιτυχία"

«οι μεταρρυθμίσεις του μνημονίου είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το εξετάσουμε. Πολλές από τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει πρέπει να τις δούμε, κυρίως αυτές που αποκαθιστούν ένα αίσθημα δικαίου.» 

Δηλαδή είχε και καλές μεταρρυθμίσεις το μνημόνιο; και γιατί Αλέκο δεν τις προωθούσατε, όσο είσαστε στην αντιπολίτευση; Γιατί λέγατε όχι σε όλα;

Πάντως ο Juncker σε παράλληλη συνέντευξη τύπου δήλωσε:

«Η ελληνική κυβέρνηση μας είπε ότι θέλει να καταργήσει κάποια μέτρα γιατί είναι αντικοινωνικά, μπορεί πράγματι να είναι αντικοινωνικά, είπε, όμως, ένα μέτρο που θα ακυρωθεί θα πρέπει να αντικατασταθεί από νέα μέτρα που θα είναι ισοδύναμα. Πάνω σε αυτήν τη βάση, τόνισε, προσπαθούμε να βρούμε μια συμφωνία εντός των προσεχών ημερών.»

Μήπως να μας πει ο Τσίπρας ποια μέτρα είναι αντικοινωνικά και με ποια ισοδύναμα θα τα αντικαταστήσει;

6η "τεράστια επιτυχία"

Μας είπε ότι δεν βρέθηκε απομονωμένος.....ακούγοντας πάντως τις δηλώσεις των υπολοίπων 17....δεν βρέθηκε ούτε ένας να αναφερθεί στην Ελλάδα, βέβαια, οι συνεχώς διαψευδόμενες πηγές, του Μεγάρου Μαξίμου προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο και δηλώνουν ότι στο πλευρό του Αλέκου στάθηκαν ο Ιταλός πρωθυπουργός M. Renzi, o καγκελάριος της Αυστρίας W. Faymman και ο Ν. Αναστασιάδης.

Αν διαβάσουμε τις δηλώσεις Renzi πόρω απέχουν από στήριξη στον Αλέκο:

«Το κύριο σημείο δεν είναι η ελληνική οικονομική πολιτική. Η κύρια μάχη συνίσταται στο να αλλάξει η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, ώστε να υπάρξει περισσότερη ευελιξία και ανάπτυξη»

Άλλωστε και πριν μπει στη σύνοδο είχε τονίσει ότι η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της.

Τελικά η μία "επιτυχία" διαδεχόταν την άλλη και ο Αλέκος μας έδωσε να τις "κατανοήσουμε" με τον καλύτερο τρόπο........

Μετά από "σκληρή διαπραγμάτευση" θα τα αλλάξουμε (όνομα) όλα....... 




Υ.Γ.: Ο τίτλος και το υστερόγραφο προέρχονται από σχόλιο του κου Nikos_Georgiou που το υπενθύμισε:

Να θυμίσουμε στους φίλους αναγνώστες ότι εχθές ημέρα του Συμβουλίου Κορυφής ήταν η 12 Φεβρουαρίου 2015 στην οποία ο Τσίπρας αποδέχθηκε το 70% του μνημονίου..........πριν ΑΚΡΙΒΩΣ 70 χρόνια ο Σιάντος, ο Παρτσαλίδης ο Τσιριμώκος και ο Σαράφης υπέγραψαν την συμφωνία της Βαρκιζας...........για την ιστορική σύμπτωση και μόνον όσον αφορά τα νάματα της αριστεράς.........




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου