Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Η άποψη του Βαρουφάκη για το "προγραμμα" του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Παραθέτουμε την άποψη του Γιάνη (με ένα "ν") Βαρουφάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με αυτά που έγραφε στο blog του στις 3 Ιουνίου 2012, παραμονές εκλογών:

«Πρέπει να αμφιβάλλουμε για τον αριστερισμό του ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντησή μου είναι ένα ηχηρό «όχι». Δεν σας συστήνω να διαβάσετε το μανιφέστο τους –ακόμη και όσοι ανάμεσά σας διαβάζετε ελληνικά. Δεν αξίζει ούτε το χαρτί στο οποίο γράφτηκε.

Παρότι έχει πολλές καλές προθέσεις, εντούτοις περιλαμβάνει ελάχιστες λεπτομέρειες οι οποίες δεν μπορούν να τηρηθούν και δεν θα τηρηθούν (η πιο σημαντική πρόθεση είναι ότι η λιτόητα θα ματαιωθεί). Είναι ένα φλύαρο πράγμα χωρίς σημασία. Αγνοήστε το απλά και καθαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που πέρασε μέσα σε μερικές εβδομάδες από ένα σταυροδρόμι περιθωριοποιημένων πολιτικών συνιστωσών σε ένα σημαντικό κόμμα το οποίο θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση σε μερικές εβδομάδες. Από πολλές απόψεις πρόκειται για μια «διαδικασία σε εξέλιξη». Γι’αυτό και το πρόγραμμά του είναι ελάχιστα γοητευτικό.»

Στο "πρόγραμμα" του 2012  προστέθηκαν και δεκάδες ακόμη υποσχέσεις  προς όλους και προς όλα, αλλά "μεγάλος" αυτός άνδρας έτρεξε να σηματοδοτήσει με την παρουσία του, ότι οι απόψεις μπορούν να αλλάξουν εάν λάβουμε καμιά καλοπληρωμένη θεσούλα και με πιθανότητες να βγάλουμε και καμιά χοντρή μίζα........


πηγή: yanisvaroufakis.eu


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου