Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση Τσίπρα - A Gurria......και τον ΟΟΣΑ θα αναμορφώσει ο Αλέκος.

Συναντήθηκε σήμερα ο ένοικος του Μαξίμου με τον Γ.Γ. του Ο.Ο.Σ.Α. κο Α. Gurria. Τι μάθαμε από αυτή τη συνάντηση και τις δηλώσεις που επακολούθησαν:

- Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κοινούς στόχους με τον Οργανισμό, από πότε βέβαια δεν μας διευκρίνισε, μιας και από πολλού και σε κάθε μελέτη που έχει εκδώσει το συγκεκριμένο κόμμα βρισκόταν απέναντι καταψηφίζοντας τις προτάσεις του αλλά και λοιδορώντας τον.  Ποιος να ξεχάσει τα φληναφήματα και τα 17 ερωτήματα που απεύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην εργαλειοθήκη του (εδώ); Ποιος να ξεχάσει τους χαρακτηρισμούς ενάντια στον Οργανισμό ως όργανο νεοφιλελεύθερων πολιτικών (εδώ), χαρακτηρίζοντας τον ως όργανο νεοφιλελεύθερων πολιτικών και όργανο συμφερόντων;


"Αποφασίσαμε να συστήσουμε μια μόνιμη κοινή επιτροπή που θα προετοιμάσει ένα σύμφωνο για την ανάπτυξη, στενή συνεργασία και τη βοήθεια για την εκπόνηση και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων" μας είπε ο Τσίπρας.  Μήπως να του θυμίσουμε τα λεγόμενα του για τις υπέρογκες αμοιβές που πληρωνόταν ο Οργανισμός και τις καταγγελίες του; Τώρα θα είναι τζάμπα;

"Θα ξανακάνουμε την Ελλάδα κανονική χώρα" καθώς όπως είπε: "Βούλησή μας είναι να εφαρμόσουμε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν την εικόνα για την Ελλάδα" συνέχισε ο Τσίπρας.  Μα πως να μην συμφωνήσει κανείς με αυτό ακούγωντας τις "προγραμματικές" δηλώσεις της "κυβέρνησης" του.

α) και κολχοζ θα φτιάξουν.....

β) και την οικονομία θα κρατικοποιήσουν....
γ) και τον Καλλικράτη θα καταργήσουν, ώστε να έχουμε σε κάθε βουνο και Δήμαρχο σε κάθε ρουμάνι κοινοτάρχη...
δ) και τον νόμο Διαμαντοπούλου θα καταργήσουν, για να μπορούν τα "λεβεντόπαιδα" του κόμματος να χτίζουν με άνεση τους καθηγητές στα γραφεία τους και να πυρπολούν τα Πανεπιστήμια. και οι Πελεγρίνηδες να παίζουν θέατρο...
ε) και την αξιολόγηση του Δημοσίου θα την αναθέσουν στην ΑΔΕΔΥ

και τόσα άλλα.......Θα μου πείτε ποιο σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος δεν τα επιδιώκει αυτά; ε! έλα μου ντε......

- στη συνέχεια μάθαμε ότι "η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ δεν ήταν του ΟΟΣΑ αλλά της προηγούμενης Κυβέρνησης. Θα σεβαστούμε τη λαική εντολή αλλά είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα είναι πολύ εποικοδομητική γιατί έχουμε κοινούς στόχους. Να κάνουμε την Ελλάδα κανονική ευρωπαική χώρα. Χωρίς φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής".   Μα βέβαια ως τώρα ο Ο.Ο.Σ.Α. ήταν ένα καθοδηγούμενο, πληρωμένο, νεοφιλελεύθερο γραφειάκι που ποδηγετούνταν από την Ελληνική κυβέρνηση......τώρα που ανέλαβε ο Αλέκος, θα αναμορφωθεί και αυτός ώστε να καταστεί ένας φερέγγυος Οργανισμός......Αφού το λέει ο Αλέκος! ε! έτσι θα είναι....

- βέβαια η προηγούμενη εργαλειοθήκη μιας και φτιάχτηκε από τον ποδηγετούμενο Ο.Ο.Σ.Α. δεν έχει ισχύ και θα καταργηθεί μας είπε ο Αλέκος.....τώρα ο Οργανισμός "απελευθερωμένος" θα προτείνει κλείσιμο των επαγγελμάτων και δημιουργία κολχοζ......τι κι αν ο Ο.Ο.Σ.Α. προτείνει εδώ και δεκαετίες σε μονότονο μοτίβο συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, όπως:

«Αυξήστε την αποτελεσματικότητα των ενεργών πολιτικών στην αγορά εργασίας και του δικτύου κοινωνικής ασφάλειας»

«Μειώστε τα θεσμοθετημένα εμπόδια στον ανταγωνισμό». Τα γραφειοκρατικά βάρη που παραμένουν στη λειτουργία των επιχειρήσεων και ο ασθενής ανταγωνισμός εμποδίζουν την παραγωγικότητα και τις επενδύσεις, σημειώνει ο ΟΟΣΑ. Συνιστά συγκεκριμένα την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και τη μείωση των διοικητικών βαρών στις εξαγωγές, τον συντονισμό και την υλοποίηση του νόμου που ανοίγει τα κλειστά επαγγέλματα και την ταχεία υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων

«Βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού συστήματος». Η αναποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος επηρεάζει αρνητικά τα αποτελέσματα της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και συνεπώς τη συσσώρευση ανθρώπινου κεφαλαίου και την παραγωγικότητα, σημειώνει ο ΟΟΣΑ. Και προτείνει την ταχεία πρόοδο όσον αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των καθηγητών, να γίνουν πιο αυτόνομα και υπεύθυνα τα σχολεία, την εφαρμογή των νόμων του 2012 και την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης εξωτερικής αξιολόγησης των ανώτατων ιδρυμάτων.

Αυξήστε την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης». Συνιστάται ιδιαίτερα να υπάρξει ταχεία κίνηση προς ένα σύστημα αξιολόγησης των επιδόσεων του προσωπικού που θα βασίζεται σε σαφείς ατομικούς στόχους και η περαιτέρω ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

«Αυξήστε την αποδοτικότητα του φορολογικού συστήματος». Συνιστάται ειδικότερα η αύξηση της αποδοτικότητας του φοροεισπρακτικού συστήματος και η βελτίωση της αποδοτικότητας των ελέγχων.


Βέβαια μετά την αναμόρφωση του Οργανισμού θα αλλάξει στοχοθέτηση, αφού το λέει ο Αλέκος........

Βέβαια ο Α. Gurria έσπευσε να αποστασιοποιηθεί πλήρως - και αυτός - ακούγοντας τον "πλανητάρχη" Αλέκο και δήλωσε:

«Ο ΟΟΣΑ, δεν θα υποδείξει στους Έλληνες τι πρέπει να κάνουν. Είμαστε εδώ για να δώσουμε εργαλεία και μηχανισμούς για τις δημόσιες συμβάσεις, για τη φοροδιαφυγή και στοιχεία για τη διαφθορά.

Η ελληνική κρίση παρήγαγε χαμηλή ανάπτυξη, υψηλή ανεργία, αυξανόμενη ανισότητα και επιδείνωση της εμπιστοσύνης. Μπορείτε να βασίζεστε στον ΟΟΣΑ για να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις, τόνισε, σημειώνοντας πάντως ότι κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνουν από τη μία μέρα στην άλλη.


Αρνήθηκε ότι θα έχει ρόλο επιβλέποντα στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν επιθυμούμε να αναλάβουμε νέους ρόλους".»

Με λίγα λόγια, εμείς θα σας πούμε τι πρέπει να κάνετε.....εάν το κάνετε ή όχι πρόβλημα σας....εμείς να σας δώσουμε άλλοθι και φύλλο σύκης, αντικαθιστώντας την τρόικα δεν υπάρχει περίπτωση.....ειδικά με εσάς τους παλαβούς......






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου