Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

7 μέρες κυβέρνηση 10 κωλοτούμπες.....ο Αλέξης Κωστάλας ζηλεύει.........

Βρισκόμαστε στην 7η ημέρα της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣυριζΑΝΕΛ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καταμέτρηση των κυβιστήσεων στις οποίες έχει αναγκαστεί να προβεί, μετά τους πρώτους κουτσαβακισμούς....


Κωλοτούμπα Νο Ι

Εν αρχή είν΄ ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως, μετά την θεατρική παράσταση που έδωσε ο Υπ.Οικ. Βαρουφάκης, στη συνάντηση με τον Jeroen Dijsselbloem και τον Thomas Weisser, αναγκάστηκε να προβεί στην παρακάτω δήλωση, προς το πρακτορείο Bloomberg, ενώ το Χρηματιστήριο και η αγορά ομολόγων είχε βουτήξει προς τα κάτω με άγριες διαθέσεις:

«Η υποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρή εντολή του ελληνικού λαού για τέλος της λιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακή ατζέντα, σε καμιά περίπτωση δεν περιλαμβάνει τη μη εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντι στην Ε.Κ.Τ. και στο Δ.Ν.Τ.»

Τι μας έλεγε όμως μέχρι εχθές;

«Οι λήξεις ομολόγων μέχρι τον Μάρτιο είναι κυρίως προς το ΔΝΤ, και δευτερευόντως προς ιδιώτες. Πρόκειται για μικρά ποσά και σκοπεύουμε να πληρώσουμε κανονικά.......» τα υπόλοιπα και φυσικά δεν θα τα πλήρωνε, τώρα που θα βρει τα λεφτά, με κομμένη τη χρηματοδότηση από τις τράπεζες σύμφωνα με την απόφαση της DGComp και της ΕΒΑ σε εφαρμογή της CRR/CDR IV είναι άλλο θέμα; Μα όχι......γονυπετής παρακαλάει στην ίδια δήλωση του:

"Αντιθέτως, αυτό που σημαίνει είναι ότι χρειαζόμαστε χρόνο ώστε να αναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε το δικό μας μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάκαμψης, το οποίο –μεταξύ άλλων- θα ενσωματώνει τους στόχους των πρωτογενώς ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των ριζικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους"

Καλά δεν μας λέγατε ότι είχατε έτοιμο σχέδιο; Δεν μας λέγατε ότι δεν χρειάζεστε χρόνο;

Κωλοτούμπα Νο ΙΙ

Ο αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως......αφού έβγαλε πύρινους λόγους και λογύδρια, μας είπε το "εκπληκτικό" για τους αλαλάζοντας κομματικούς "ε! νέοι υπουργοί είναι".  

Στη συνέχεια ο Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος και συντονιστής των οικονομικών υπουργείων της Κυβέρνησης, μίλησε για πιθανό ενδεχόμενο να συναφθεί πολιτική συμφωνία της Κυβέρνησης με την Ε.Ε, κατά τη συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον J.C Juncker. Με μια δήλωση «χρησμό», ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι  μια τέτοια συμφωνία θα καθιστούσε περιττό το αίτημα για τεχνική παράταση του προγράμματος, καθώς η ΕΚΤ θα λάβει τις απαραίτητες εγγυήσεις ώστε να συνεχίσει την παροχή ρευστότητας στην χώρα. Σε λεπτομέρειες αρνήθηκε μεν να υπεισέλθει, επικαλούμενος το λεπτόν της κατάστασης, αλλά μίλησε για πιθανή παράταση του ορίου λήξης του προγράμματος από τις 28 Φεβρουαρίου, στις 28 Μαίου. Μένει «να βρούμε την διαδικασία και τον τεχνικό τρόπο», είπε επακριβώς.   (πηγή: Capital.gr)


Καλά μέχρι σήμερα δεν μας έλεγαν ότι δεν θα ζητήσουν παράταση του προγράμματος; Θα αλλάξουν το όνομα και δεν θα το λεν παράταση, ίσως να το πουν επίκυψη, ποιος ξέρει;.......

Κωλοτούμπα Νο ΙΙΙ

Ο Υπ.Οικ. και πάλι μετά τη συνάντηση του με τον ομόλογο του M. Sapin μας πληροφόρησε:

«Κανείς δεν δικαιούται να ζητά βοήθεια χωρίς εποπτεία...» αλλά όπως "σοφά" συμπλήρωσε ο Γάλλος....«θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε έναν όρο από τη μουσική και να την πούμε τρίο».

Ενώ σε άλλο σημείο μας είπε για την Ε.Κ.Τ. «ο ρόλος της είναι να παρέχει ρευστότητα σε δύσκολες στιγμές. Δική μας δουλειά είναι να της δώσουμε τη δυνατότητα να το πράξει.»  μα για να το κάνει αυτό Γιάνη (με ένα νι) θα πρέπει να είσαι σε Μνημόνιο....εεε!!! «συμβόλαιο» θέλαμε να πούμε.

Από τη συγκεκριμένη συνάντηση και μετά από "σκληρή" διαπραγμάτευση, μάθαμε:

α) η τρόικα μετονομάζεται σε τρίο

β) το μνημόνιο μετονομάζεται σε συμβόλαιο

"Κοσμογονικές" αλλαγές δηλαδή......(και η κωλοτούμπα κυβίστηση) 

Κωλοτούμπα Νο IV

O Υπ.Εξ. αφού ως "γνήσιο" λιοντάρι "υπερασπίστηκε" τα ιερά και όσια της Ρωσίας.......συγγνώμη της Ελλάδος ήθελα να πω.....μετέβη στη σύνοδο των Υπ.Εξ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου έθεσε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε μια ξεκάθαρη δήλωση που διακήρυττε την ενοχή της Μόσχας για τη βία στην ανατολική Ουκρανία και την απαίτηση να σταματήσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές, πραγματοποιώντας την πρώτη, χρονικά, κωλοτούμπα της κυβέρνησης σε χρόνο ρεκόρ.

Κωλοτούμπα Νο V

O Υπ.Εργ. Σκουρλέτης, μας πληροφόρησε ότι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα προ του Φεβρουαρίου του 2012 (όταν υπεγράφη η Πράξη Υπουργική Συμβουλίου από την τότε κυβέρνηση, η οποία μείωσε τους μισθούς στους ανειδίκευτους εργαζόμενους κατά 22% στην περίπτωση που ήταν άνω των 25 ετών και κατά 32% για τους νεότερους) θα γίνει μετά από διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.  

Ενώ επίσης ο. Σκουρλέτης αποκάλυψε ότι από τη Δευτέρα φθάνουν μηνύματα στο υπουργείο Εργασίας σύμφωνα με τα οποία, πολλές επιχειρήσεις, ακόμη και κερδοφόρες, ασκούν πιέσεις στους εργαζόμενους για υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων, πιθανότατα με μειωμένους μισθούς. Συνέστησε δε, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους εργοδότες υπομονή, καθώς επίκεινται μεν, προστατευτικές αλλαγές, οι οποίος όμως θα είναι μετά από διάλογο.(πηγή: euro2day)

Και πως είχαμε την εντύπωση ότι ΚΑΙ ο μισθός ΚΑΙ οι εργασιακές αλλαγές θα επαναφέρονταν σε ένα νόμο με ένα άρθρο;

Κωλοτούμπα Νο VI

Ο Υπερυπουργός Λαφαζάνης μας πληροφόρησε και αυτός με την σειρά του, ότι «Με την κυβέρνησή μας, τελειώνουν η τρόικα και τα μνημόνια, όσοι εφαρμοστικοί νόμοι έχουν ψηφιστεί, θα καταργηθούν σταδιακά, αλλά άμεσα» και εδώ, λοιπόν, ξεχάστε το «σε ένα νόμο με ένα άρθρο» και τις πυρές που θα έστηνε για το «κάψιμο του μνημονίου στο προαύλιο της Βουλής.

Κωλοτούμπα Νο VII

Ο υπερυπουργός Σταθάκης και ο υπουργός Δρίτσας αφού τη Δευτέρα ξεσπάθωσαν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Π. και της επένδυσης της COSCO την οποία θεωρούσαν ασύμφορη, ανέκρουσαν πρύμνα, μετά τη συνάντηση με τον Κινέζο πρέσβη, δηλώνοντας περιχαρής για την παρουσία της COSCO και τις επενδύσεις της.

Κωλοτούμπα Νο VIIΙ

H υπουργός Τουρισμού Κουντουρά μας δήλωσε ότι τελικά ο Τσίπρας, μας έλεγε εικοτολογίες (πόσο ευγενικοί είμαστε όμως), όταν προσπαθούσε να πάρει τις ψήφους των rooms το let και των ταβερνών σε τουριστικά μέρη, όταν έβγαζε πύρινους λόγους, εναντίον του μοντέλου λειτουργίας «all inclysive» των ξενοδοχείων.  

«Δεν θα υπάρξει καμία ενέργεια εις βάρος των προϊόντων all-inclusive. Αντίθετα μέσα από την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση των συγκεκριμένων προϊόντων θα ενισχυθεί η διάχυση του οφέλους του συγκεκριμένου τουριστικού προϊόντος στις τοπικές αγορές και κοινωνίες» μας είπε.

Κωλοτούμπα Νο ΙΧ

θα αλλάξουμε τις διοικήσεις των τραπεζών, μας είπαν. Εδώ, όμως, η γελοιότητα ξεπέρασε κάθε φαντασία. Ξεκινώντας από την Erobank άλλαξαν τον Μεγάλου φέρνοντας πίσω, αυτόν που κατηγορούσαν ότι πτώχευσε την Τράπεζα. Ως πρόεδρος, λοιπόν, της τράπεζας τοποθετήθηκε ο κ. Νίκος Καραμούζης ο οποίος μετά την αποχώρηση του, είχε ενταχθεί στο δυναμικό της Πειραιώς ως σύμβουλος Διοίκησης και είχε αναλάβει την προεδρία της Γενικής τράπεζας, μέχρι αυτή να ενσωματωθεί πλήρως στο δίκτυο της Πειραιώς.

Με λίγα λόγια ανακύκλωσαν τα υλικά......όταν λέμε για "κοσμογονικές" αλλαγές τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν;


Κωλοτούμπα Νο Χ

Επανερχόμαστε στον Υπ.Οικ. ο οποίος κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου δήλωσε:

«Απολύουμε γενικούς συμβούλους και προσλαμβάνουμε καθαρίστριες»

Τον πιστέψατε; Κακώς.......Πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρεις», προσέλαβε με παχιά αμοιβή και απευθείας, χωρίς κανένα διαγωνισμό, την Lazzard, ως σύμβουλο για το σχέδιο που ΘΑ καταθέσουν στην Ευρωζώνη και το οποίο είχαν «έτοιμο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου