Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Εγκαταλείπεται το αίτημα για διαγραφή χρέους, σύμφωνα με τους FT.

Αφού η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε 7 ημέρες να πραγματοποιήσει 7 κωλοτούμπες στις πιο καίριες υποσχέσεις της, ήρθε σήμερα και το δημοσίευμα τον Financial Timeς σύμφωνα με το οποίο, η Ελλάδα εγκαταλείπει το σχέδιο της για διαγραφή του χρέους.


Οι Ft επικαλούμενοι τον Έλληνα Υπ.Οικ. Βαρουφάκη, δεν θα ζητήσει διαγραφή του χρέους της, αλλά ελάφρυνση με την έκδοση ομολόγων ανάπτυξης.  Δηλαδή η αποπληρωμή των ομολόγων θα είναι συνδεδεμένη με την αύξηση του Α.Ε.Π.

Αφού λοιπόν ο "πεφωτισμένος" Βαρουφάκης εισέπραξε πλήρη  άρνηση από κάθε μεριά της ηπείρου αλλά και υπερατλαντικά για την πρώτη φαεινή ιδέα του, αποφάσισε να καταθέσει στο τραπέζι το plan B.  Βέβαια η περίπτωση αποδοχής ακόμη και αυτού του σχεδίου κείτεται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας του συγκεκριμένου, μιας και οι Ευρωπαίοι απαιτούν πλέον:

1.- Άμεσες και αντιδημοφιλείς για τον κύριο όγκο των ψηφοφόρων του μεταρρυθμίσεις, όπως:

α) Ιδιωτικοποιήσεις στις επιχειρηματικές δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκεται το Δημόσιο.

β) Μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο με αξιολόγηση και δραστική μείωση του.

γ) Αλλαγές στο ασφαλιστικό ώστε να μην είναι συνεχόμενα ελλειματικό, με συνταξιούχους "υπερήλικες" ετών 45 και επικουρικά άνευ εισφορών αλλά με παχυλότατες παροχές.

δ) Χρήση μεθόδων outsourcing και ΣΔΙΤ για τα έργα του Δημοσίου.

ε) Μεταρρυθμίσεις και απελευθέρωση στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών.

Εάν αυτά γινόταν αποδεκτά από την οποιαδήποτε κυβέρνηση, υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να δεχθούν αντίστοιχες ιδέες.

Βέβαια ο Κατρούγκαλος παναπροσλάμβάνει τους 3.500, όλους κι όλους, απολυμένους από το δημόσιο.  Ο, αγράμματος*, Σκουρλέτης επανιδρύει την Ε.Ρ.Τ. και ο υπέρμαχος του κρατισμού Λαφαζάνης μας δηλώνει ότι η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δεν είναι συντεχνία αλλά «Η ΓΕΝΟΠ δεν είναι συντεχνία, είναι η ψυχή της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και τονίζω τη λέξη «Δημόσιας».

Ναι, εκείνη που έκλεινε τους διακόπτες, καταστρέφοντας χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες όποτε ήθελε, που έχει 2-3 υπόδικους συνδικαΛΗΣΤΕΣ και φυσικά εκείνη που έστελνε ταξιδάκια αναψυχής τα στελέχη της.

Με τέτοια σύνθεση και τέτοιο λόγο Γιάνη (με ένα νι) όχι ομόλογα δεν θα σου επιτρέψουν αλλά θα στα ζητήσουν και προκαταβολικά.......


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου