Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Nα το πάρει πάνω του ο Πρωθυπουργός.


Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι είμαστε απομονωμένοι. Βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο, και εύκολη λύση δεν υπάρχει όπως είχαμε πει εδώ. Τουλάχιστον ας μπορέσουμε να σώσουμε τα προσχήματα. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μέσα στην συγκυβέρνηση, ακόμη και μέσα στα κόμματα που την απαρτίζουν. Για το λόγο αυτό πρέπει ο πρωθυπουργός να πάρει τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Δεν υπάρχουν περιθώρια για «παίγνια».   



Από την άλλη μεριά, τα κόμματα της αντιπολίτευσης μέχρι τώρα, με μικρές ίσως παραφωνίες, κρατούν μια θα λέγαμε «έντιμη» στάση. Δεν έχουν ανεβάσει τους τόνους, και από ότι φαίνεται στηρίζουν την κυβέρνηση με έναν όρο. Να παραμείνουμε στο ευρώ. Ότι και να γίνει αυτό είναι το πιο σημαντικό και σε αυτό φαίνεται να συμφωνούν όλοι, με μικρές ή και λίγο μεγαλύτερες «παραφωνίες».



Οι διορθώσεις αδικιών που σίγουρα έχουν γίνει, μπορούν να διορθωθούν σταδιακά αν υπάρχει βούληση, που σίγουρα υπάρχει. Για να έχουμε όμως αυτή την ευκαιρία, πρέπει να προχωρήσουμε αποφασιστικά μπροστά. Ο δρόμος είναι δύσκολος σίγουρα. Θα είναι όμως πολύ δυσκολότερος εκτός ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου