Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Το θέατρο του παραλόγου.............

Παρακολουθήσαμε εχθές, για άλλη μια φορά, να εξελίσσεται ένα θέατρο του παραλόγου, ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους.  

Σύμφωνα με τον Peter Spiegel των Financial Times η Ελληνική πλευρά, εκπροσωπούμενη σε ανώτατο επίπεδο, από τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον Υπ.Οικ. αφού συμφώνησε στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος και υπέγραψε το προσχέδιο δια χειρός Δραγασάκη, στη συνέχεια και κατόπιν επικοινωνίας με τον Αλέκο και την κουστωδία του, υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα.





Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι αυτός που δημοσιοποίησε τα τεκταινόμενα που είχαν λάβει χώρα στις Κάννες και επιβεβαιώθηκε μετά από καιρό ακόμη και στις λεπτομέρειες, ενώ χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τους ΣυριζΑΝΕΛ για να καταδείξουν πόσο "εθνικά υπερήφανοι" θα ήταν οι ίδιοι σε περίπτωση νίκης τους.

Μετά τα χθεσινά, πραγματικά, οι συγκυβερνώντες αποδεικνύονται όχι απλά χειρότεροι από τους προηγούμενους, εκφράζοντας έναν ακραίο κομουνιστικό λαϊκιστικό λόγο, στο εσωτερικό, που και ο Κουτσουμπάς θα ζήλευε, ενώ στο εξωτερικό συμφωνούν καθήμενοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και διαφωνούν όταν σηκώνονται από αυτό, καθιστώντας εαυτούς πλήρως αναξιόπιστους στα όρια(;) της γελοιότητας.

Να τονίσουμε δε, ότι είναι από τις ελάχιστες φορές, στην ιστορία ευρωπαϊκών συμβουλίων, τα οποία δεν εκδίδουν κοινό ανακοινωθέν - σπάνια περίπτωση να ομολογήσουμε -  να διαρρέεται προς τα έξω, το προσχέδιο του ανακοινωθέντος που δεν εκδόθηκε, δείχνοντας την πλήρη δυσφορία - και όχι μόνον - των υπολοίπων.

Στο ανακοινωθέν το οποίο επικαλείται ο δημοσιογράφος των FT και σε σχετικό του tweet, απάντησε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, καλώντας τον Peter Spiegel να απέχει "από αμφίβολους ισχυρισμούς που στηρίζονται σε ακόμη πιο αμφίβολες διαρροές. Είναι μάλλον άστοχες".



Προσέξτε μάλλον άστοχες, όχι άστοχες. Δείχνοντας και την προσωπική του δυσφορία.

Και όλα αυτά ενώ, επαναλαμβάνω, είχαν συμφωνήσει...........

Πλέον το blame game παγκοσμίως είναι εις βάρος της χώρας, το chicken game έχει τελειώσει με την παραδοχή από τον Βαρουφάκη του 70%-30%, το παιχνίδι του τρελού έχει τελειώσει και αυτό........και πλέον παρακολουθούμε το παιχνίδι του ιδεοληπτικά ηλίθιου, που νομίζει ότι είναι πλανητάρχης.

Μάλιστα η γελοιότητα παίρνει νέες  διαστάσεις σαν έννοια, μιας και λίγο μετά τις 11:00 και αφού είχε συμφωνηθεί το κοινό ανακοινωθέν και πριν καν ξεκινήσει το τρίωρο θρίλερ μέχρι τη συνέντευξη Dijsselbloem o αντ' αυτού (ή μήπως όχι μόνο;) Παππάς έγραψε στο twweter:


Προεξοφλώντας την αποτυχία της νέας διαπραγμάτευσης που λάμβανε χώρα για τον συμβιβασμό.


Το καλό στην όλη ιστορία είναι ότι δεν υπήρξε κοινή δήλωση των υπολοίπων 18 χωρών και απέμειναν περιθώρια μέχρι την Δευτέρα.

Βέβαια από εδώ και πέρα βρισκόμαστε σε μονόδρομο και ο Αλέκος είτε θα υπογράψει και θα πέσει από τους εσωκομματικούς της αριστερής καρότσας είτε δεν θα υπογράψει και θα δει μερικά εκατομμύρια τέως ψηφοφόρους του να κινούνται εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου και αυτή τη φορά - καθόλου απίθανο - σε σύμπνοια και παρέα με τα "αφοπλισμένα" ΜΑΤ.....

Αν διαβάσουμε πάντως τον Σουν Τζου και την "Τέχνη του Πολέμου" έχει δοθεί ήδη μια διέξοδος στον Αλέκο, μιας και τα κόμματα με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό, δεν έχουν σηκώσει τους τόνους.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου